15 κουρτίνες που πρέπει να δοκιμάσεις στο σαλόνι

Είτε κάνεις γενική ανακαίνιση είτε αποφάσισες απλά να αλλάξεις τις κουρτίνες στο καθιστικό σου, μην πάρεις ακόμα την απόφαση για το τι θα βάλεις πριν δεις τις παρακάτω προτάσεις.

Για να ανανεώσεις το χώρο σου, δε χρειάζεται να αλλάξεις μόνο το χρώμα του τοίχου. Μπορείς απλά να αλλάξεις τις κουρτίνες σου για να προσθέσεις μια διαφορετική νότα. Αν το μόνο που σκέφτεσαι είναι οι μονόχρωμες ή οι λευκές κουρτίνες, τότε είναι καιρός να σκεφτείς και μερικές άλλες επιλογές για να προσθέσεις λίγο χρώμα στο χώρο του καθιστικού.

Ombre κουρτίνες

Μπορείς να βρεις αρκετές επιλογές σε ombre αποχρώσεις ακόμη και στις κουρτίνες. Αυτό το στυλ θα σε βοηθήσει να προσθέσεις ζωντάνια στο χώρο σου.

Χειροποίητες επιλογές

Αν δε θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα, μπορείς να προσθέσεις μερικές χειροποίητες επιλογές στα παράθυρά σου, όπως φαίνεται στην εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, το φως του ήλιου θα μπαίνει διακριτικά στο χώρο.

Κουρτίνες με σχέδια

Μια ωραία επιλογή αν έχεις μικρό καθιστικό είναι οι κουρτίνες με σχέδια. Πρόσθεσε υφασμάτινες κουρτίνες με έντονα σχέδια, τα οποία να ταιριάζουν σε χρώματα με τους τοίχους σου και αμέσως ο χώρος σου θα φαίνεται πιο άνετος, καθώς η προσοχή των καλεσμένων σου θα επικεντρώνεται στα παράθυρα.

Οι κουρτίνες με σχέδια μπορούν επίσης να προσθέσουν μια boho αίσθηση στο καθιστικό σου.

Αν οι τοίχοι σου έχουν έντονα χρώματα, τότε επέλεξε να προσθέσεις κουρτίνες με λινό σχέδιο. Στην παραπάνω περίπτωση, το φουξ χρώμα τονίζει τις ροζ πινελιές του χώρου χωρίς να αποσπούν την προσοχή σου από τους πράσινους τοίχους.

Κουρτίνες με κέντημα

Για να δώσεις μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας στο καθιστικό σου, μπορείς να επιλέξεις κουρτίνες με σχέδια. Μπορείς να ολοκληρώσεις την εμφάνιση προσθέτοντας ράβδους με διακόσμηση.

Κουρτίνες από μετάξι

Ακόμη μια ιδέα για να αναβαθμίσεις το καθιστικό σου είναι οι κουρτίνες από μετάξι. Τα περίτεχνα σχέδια και τα έντονα χρώματα είναι κατάλληλα για ένα σπίτι με άφθονο χώρο.

Λαμπρικέν με σχέδια

Αν δε θέλεις να αλλάξεις τις κουρτίνες σου, αλλά παρ'όλα αυτά θέλεις να ανανεώσεις το χώρο σου, μπορείς να προσθέσεις λαμπρικέν με κυματιστά σχέδια για να αναδείξεις τις κουρτίνες που ήδη έχεις.

Μια παρόμοια ιδέα είναι η προσθήκη λαμπρικέν με τετραγωνισμένα σχέδια σε έντονο χρώμα, το οποίο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στις άκρες των κουρτινών σου για να προσθέσεις χρώμα στο χώρο.

Κοραλί κουρτίνες

Ένα ιδιαίτερο χρώμα που θυμίζει καλοκαίρι και προσθέτει μια ανάλογη διάθεση στο καθιστικό σου είναι το κοραλί. Επέλεξέ το για τις κουρτίνες σου και αμέσως ο χώρος σου θα θυμίζει καλοκαίρι.

Ριγέ κουρτίνες

Εκτός από την προσθήκη της ρίγας, μπορείς επίσης να ενώσεις κομμάτια λινού και βελούδου για να δημιουργήσεις ένα πιο εκλεπτυσμένο στυλ.

Οι ριγέ κουρτίνες ταιριάζουν ακόμη κι αν έχεις προσθέσει ριγέ ταπετσαρία στο χώρο. Μη διστάσεις να συνδυάσεις το ίδιο μοτίβο σε τοίχους και κουρτίνες, καθώς θα σου δώσει μια συνοχή στο χώρο.

Κουρτίνες σε σκούρο χρώμα

Οι κουρτίνες σε σκούρο χρώμα μπορεί να σου επιτρέπουν να αποκλείσεις εντελώς τον ήλιο από το σπίτι σου, ωστόσο η σκούρα απόχρωση του πράσινου που φαίνεται στην εικόνα δεν κυριεύει τον χώρο χάρη στο απαλό floral σχέδιο της κουρτίνας.

Έμπνευση από το ναυτικό

Αν σου αρέσει η θάλασσα και το καλοκαίρι, μπορείς να το δείξεις μέσα από τις κουρτίνες σου. Χρησιμοποίησε φύλλα λευκού υφάσματος με μπλε λωρίδες και αμέσως θα έχεις μια ναυτική αίσθηση στο χώρο.

Denim κουρτίνες

Το denim δε θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις μας. Αν θέλεις ο χώρος σου να είναι άνετος και ζεστός αλλά όχι ιδιαίτερα επίσημος, τότε οι denim κουρτίνες αποτελούν καλή επιλογή.

Πηγή: www.ediva.gr