Τι χρώμα να διαλέξετε για παιδικό δωμάτιο

Είτε πρόκειται να ετοιμάσετε το δωμάτιο για το μωράκι που θα αποκτήσετε σε λίγο καιρό, είτε απλά σκοπεύετε να κάνετε μια ανακαίνιση στο παιδικό δωμάτιο του μικρού σας, ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε για τα χρώματα και πώς αυτά επηρεάζουν την ψυχολογία των παιδιών:

Μπλε: Αυτό το χρώμα βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των αγορίστικων δωματίων και όχι άδικα, αφού πρόκειται για ένα χρώματα που ηρεμεί και χαλαρώνει, ειδικά στις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του.

Πράσινο:
Επίσης ένα χρώμα που δρα χαλαρωτικά, αλλά ταυτόχρονα συμβολίζει τη δύναμη και την αναγέννηση, άρα αποτελεί μια καλή επιλογή για παιδικό δωμάτιο.

Κόκκινο:
Το κόκκινο είναι ένα έντονο χρώμα, που δεν ηρεμεί το μάτι και μάλιστα ως χρώμα του πάθους ταιριάζει καλύτερα σε κρεβατοκάμαρα ενηλίκων και όχι σε παιδικό δωμάτιο.

Ροζ:
Αυτό το απαλό χρώμα ταιριάζει τέλεια σε παιδικό δωμάτιο και φυσικά είναι πρώτο στις προτιμήσεις των μικρών κοριτσιών.

Κίτρινο:
Το κίτρινο, το χρώμα του ήλιου, θεωρείται ένα χαρούμενο και αισιόδοξο χρώμα. Το παιδί ανοίγοντας τα μάτια του το πρωί και αντικρίζοντας αυτό το χρώμα, ξεκινά τη μέρα του με ενθουσιασμό και ενέργεια.

Πορτοκαλί:
Ζεστό και χαρούμενο χρώμα, αλλά ίσως δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για το παιδικό δωμάτιο, αφού είναι πολύ έντονο.

Μωβ:
Τα απαλά μωβ χρώματα, όπως το λιλά, τα τελευταία χρόνια προτιμώνται όλο και περισσότερο για τα κοριτσίστικα δωμάτια και είναι πράγματι μια καλή επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση επιλέξτε χρώματα που νομίζετε ότι θα αρέσουν και θα ταιριάζουν στο παιδί και σε εσάς. Επίσης, αποφύγετε τις μονοχρωμίες και κάντε ωραίους συνδυασμούς για ένα πιο χαρούμενο αποτέλεσμα.