5 σημάδια ότι κάνετε για τα παιδιά πιο πολλά από όσα πρέπει

Πολλές μαμάδες στην προσπάθειά τους να ευχαριστήσουν τα παιδιά τους, ξεχνούν ότι πρέπει να τα αφήνουν, ανάλογα με την ηλικία τους, να κάνουν διάφορα πράγματα μόνα τους και τους συμπεριφέρονται σα να είναι ακόμα μωρά.

Ας δούμε πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάνετε περισσότερα από όσα πρέπει για τα παιδιά σας:
  • Είστε συνεχώς κουρασμένη: Πράγμα απόλυτα λογικό, αφού τρέχετε όλη μέρα για να τα προλάβετε όλα, χωρίς τα παιδιά να κουνούν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι.

  • Είστε συνεχώς νευριασμένη: Αφού πριν φτάσετε να κάνετε εσείς μια δουλειά, έχετε περάσει όλα τα στάδια. Το ζητήσατε ευγενικά από το παιδί, παρακαλέσατε, απειλήσατε, φωνάξατε, τσακωθήκατε και τελικά το κάνατε εσείς.

  • Τα παιδιά κατηγορούν εσάς για τα πάντα: Αφού τα ίδια δεν κάνουν τίποτα μόνα τους, είστε ο εύκολος στόχος: «ξέχασες το νερό μου», «δεν πήρες μαζί το παιχνίδι μου» κλπ.

  • Τα παιδιά γίνονται κακομαθημένα: Με απλά λόγια δε σέβονται τίποτα και απαιτούν από εσάς τα πάντα. Επίσης δε δείχνουν την παραμικρή προθυμία να κάνουν κάτι: από το να μαζέψουν τα παιχνίδια τους μέχρι να κουβαλήσουν τη τσάντα τους, αφού ξέρουν ότι θα τα κάνετε εσείς.

  • Απορείτε με τα άλλα παιδιά: Όταν ακούτε για αυτά που κάνουν άλλα παιδάκια, ίδια ηλικίας με τα δικά σας, απορείτε πραγματικά.