Τι θαυμάζουν τα παιδιά στους μπαμπάδες τους


Χωρίς αμφιβολία, τα παιδιά αγαπούν το ίδιο τους γονείς τους. Από εκεί και πέρα όμως, εντυπωσιάζονται από τους μπαμπάδες τους για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους. Το mother.gr καταγράφει τους κυριότερους:

Προθυμία: Οι μπαμπάδες είναι πάντα εκεί για τα παιδιά τους, κάθε φορά που τους ζητούν να παίξουν-και όχι μόνο. Χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς χρονοδιαγράμματα, χωρίς τίποτα. Φυσικά κι εμείς θα θέλαμε να κάνουμε το ίδιο, όμως δεν το επιτρέπουν οι άπειρες δουλειές που έχουμε στο σπίτι.

Φωτεινός παντογνώστης:
Στα μάτια του παιδιού ο μπαμπάς του ξέρει τα πάντα και μπορεί να του λύσει κάθε απορία για οποιοδήποτε θέμα, ακόμα κι αν στην πράξη δεν ισχύει πάντα. Σίγουρα πάντως οι μπαμπάδες μπορούν να πιάσουν περισσότερο τον παλμό του γιου, συγκριτικά με τις μαμάδες. Το ίδιο δηλαδή που ισχύει με τις κόρες και εμάς…

Είναι του χεριού τους:
Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιες φορές, ενώ έχετε συμφωνήσει από κοινού με το σύντροφό σας για τα θέματα που θα βάζετε όρια στο παιδί, εκείνος ενδίδει στα καμώματα του μικρού σας και ιδιαίτερα της κόρης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνει το παιδί στον μπαμπά κάθε φορά που θέλει να ζητήσει κάτι, θεωρώντας ότι θα τον πείσει πιο εύκολα. Και συνήθως δικαιώνεται...

Ξεκάθαρος τρόπος σκέψης:
Οι άντρες σκέφτονται πιο απλά και μπορούν να δώσουν μια συμβουλή στο παιδί πολύ άμεσα, κάτι που το εντυπωσιάζει, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα επιδιώξει πιο σπάνια να ζητήσει τη δική σας άποψη.