Κάντε την καθημερινότητά σας λίγο πιο εύκολη

Για μια μαμά, ανεξάρτητα από το αν εργάζεται ή όχι, η καθημερινότητα είναι ένας αγώνας δρόμου, στον οποίο σπάνια καταφέρνει να τερματίσει νικήτρια. Κι όμως υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, που αν τα υιοθετήσετε, μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη:

Μην παραφορτώνετε τα παιδιά με δραστηριότητες:
Μπορεί να θέλετε να προσφέρετε στο παιδί σας όσα περισσότερα ερεθίσματα γίνεται, όμως οι δραστηριότητες του παιδιού είναι και δίκες σας, αφού αναγκάζεστε να το πηγαινοφέρνετε. Καλό θα είναι να τις περιορίσετε με γνώμονα πάντα τα ενδιαφέροντα του παιδιού, αλλά και τις δικές αντοχές.

Χαλαρώστε με τις δουλειές του σπιτιού: Επειδή δεν εργάζεστε, δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε όλη τη μέρα με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι. Φροντίστε το σπίτι σας να είναι καθαρό, χωρίς υπερβολές.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας:
Έστω και μια ώρα την εβδομάδα για να κάνετε κάτι για εσάς, θα κάνει τη διαφορά. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας.

Οργανωθείτε:
Όσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα και η ρουτίνα για τα μικρά παιδιά, αλλά τόσο απαραίτητο είναι για τις μαμάδες. Αν κάθε εβδομάδα προγραμματίζετε τις δουλείες και τις υποχρεώσεις σας ή αν έχετε κάποιες συγκεκριμένες σταθερές (π,χ μια μέρα για super market, άλλη μέρα για καθαριότητα σπιτιού κλπ) η ζωή σας θα είναι πιο εύκολη και δε θα γίνεστε χίλια κομμάτια προσπαθώντας να τα προλάβετε όλα.

Βάλτε όλη την οικογένεια στο παιχνίδι:
Μοιράστε ευθύνες και αρμοδιότητες με το σύντροφό σας και μάθετε τα παιδιά σας από μικρή ηλικία να φροντίζουν για τα πράγματα τους (π.χ. να συμμαζεύουν τα παιχνίδια τους κλπ). Αν δεν περνούν όλα από τα χέρια σας, θα σας μένει χρόνος για να κάνετε αυτά που είναι πραγματικά απαραίτητο να κάνετε.