Πώς να φτιάξετε αρωματικό κερί που να κρατάει 40 ώρες

Τα κεριά δίνουν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας και δεν υπάρχει γυναίκα που να μην τα λατρεύει, είτε θέλει να χαλαρώσει, είτε ακόμη και στις πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες στιγμές της. Το κακό όμως είναι ότι καίγονται αρκετά γρήγορα και δεν αφήνουν κάποιο ιδιαίτερο άρωμα στο χώρο. Γιατί όμως να χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το αρωματικό κερί, που θα κάνει το σπίτι να μυρίζει υπέροχα, όταν μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας και μάλιστα χωρίς να ανακυκλώσετε κάποιο άλλο κερί. Ναι και όμως γίνεται και η συγκεκριμένη πρόταση για DIY κερί που θα δείτε στη συνέχεια, μπορεί να σας κρατήσει τουλάχιστον 40 ώρες αναμμένο.

Τι υλικά θα χρειαστείτε για το κερί:

  • Βαζάκι στο μέγεθος που θέλετε να έχει το κερί
  • Φυτικό λίπος
  • κηρομπογιές
  • Αρωματικά αιθέρια έλαια
  • Βαμβακερό κορδόνι
  • Ψαλίδι
  • Παξιμάδι
  • Ξυλάκι από σουβλάκι


Ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσετε:

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε είναι να καθαρίσετε καλά το βαζάκι και να το αφήσετε να στεγνώσετε καλά, ώστε να φύγει όλη η υγρασία από μέσα του. Μόλις δείτε ότι έχει στεγνώσει, πάρτε το φυτικό λίπος και γεμίστε το βάζο, σταματώντας περίπου 2-3 εκατοστά πριν το γεμίσετε μέχρι επάνω.

Τώρα θα πρέπει να βάλετε το βαζάκι μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, ώστε να λιώσει καλά το φυτικό λίπος και να αποκτήσει μια υγρή μορφή. Σειρά έχει το χρώμα που θέλετε να του δώσετε. Επιλέξτε μερικά κραγιόνια στο χρώμα που θέλετε να έχει το κεράκι, βάλτε τα μέσα σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό σκεύος και έπειτα μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και αυτά, για να λιώσουν.

Στη συνέχεια, ρίξτε τις λιωμένες κηρομπογιές μέσα στο βάζο και ανακατέψτε καλά, ώστε να πάει παντού το χρώμα. Μετά για να δώσετε και ένα ευχάριστο άρωμα, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αρωματικά αιθέρια έλαια και ξανά ανακατέψτε.

Μετά, κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι από το κορδόνι, αρκετά πιο μεγάλο από το ύψος του βάζου και δέστε στην άκρη του το παξιμάδι, για να μπορέσετε να το ρίξετε μέσα στο κερί και να σταθεροποιηθεί το φιτίλι. Επιπλέον, τυλίξτε το φιτίλι στο ξυλάκι, για να μην πέσει μέσα και να μείνει σταθερό στο κέντρο και τοποθετήστε το ξυλάκι πάνω από το βάζο. Τέλος, βάλτε το βαζάκι μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα υλικά και μόλις είναι έτοιμο κόψτε το φιτίλι ώστε να προεξέχει λίγο από το κερί.

Πηγή: www.ediva.gr