Ρίξτε την πίεσή σας χωρίς χάπια σε 15 λεπτά

Σας ανέβηκε η πίεση; Μήπως είσαστε υπερτασική; Δείτε μερικούς εύκολους τρόπους να ρίχνετε την πίεσή σας σε ένα τέταρτο της ώρας, για να μην έχετε κανένα πρόβλημα! Σε ένα εργασιακό ή οικογενειακό περιβάλλον με στρεσογόνες καταστάσεις, πολλοί άνθρωποι παθαίνουν υπέρταση. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς και έχετε συχνά επεισόδια, ίσως αυτές οι συμβουλές σας βοηθήσουν. Τα βήματα που θα δείτε από κάτω μας τα συνέστησε γιατρός. 

Χαλαρώστε σε ένα ζεστό περιβάλλον

Το καλύτερο φάρμακο για ένα υπερτασικό επεισόδιο είναι ένα ζεστό ντους. Φυσικά, όμως αν βρίσκεστε στη δουλειά ή κάπου έξω δεν είναι εφικτό. Αυτό που θα κάνετε λοιπόν είναι να κάτσετε ή να ξαπλώσετε και για αρχή να χαλαρώσετε. Καθίστε για 5 λεπτά και καθησυχάστε τον εαυτό σας. Σκεπαστείτε με μια κουβέρτα ή αν είσαστε σε εξωτερικό χώρο καθίστε λίγο στον ήλιο για να σας ζεστάνει. Η θερμότητα διαστέλλει τα αγγεία και έτσι μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Πάρτε βαθιές ανάσες

Αφού ηρεμήσετε, χρησιμοποιήστε 3 λεπτά για βαθιές ανάσες. Το οξυγόνο αναγκάζει το σώμα να χαλαρώσει. Αν μπορείτε, σκεφτείτε μια ευχάριστη ανάμνηση ή εστιάστε σε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που σας χαροποιεί.

Ρίξτε την πίεση με ένα ζεστό ρόφημα

Φτιάξτε αφέψημα από μελισσόχορτο, βαλεριάνα ή ένα χαμομήλι. Αυτά τα βότανα φημίζονται για τις αντιστρεσογόνες ιδιότητές τους. Εκτός αυτού, όπως είπαμε και πριν, η ζέστη κάνει καλό στην υπέρταση. Πιείτε το ρόφημα σε 3 λεπτά για αυξημένη δράση.

Φάτε ένα μικρό γλυκό

Αν σας ανεβαίνει εύκολα η πίεση, χρειάζεστε ζάχαρη. Φάτε 1 σοκολατάκι ή 2 μικρά μπισκότα. Αν είσαστε θαρραλέα, φάτε μια καυτερή πιπερίτσα, για να αυξήσετε τη θερμότητα των αγγείων σας και να χαλαρώσετε.

Μετρήστε την πίεσή σας

Τα τελευταία 2 λεπτά του 15λέπτου, ξοδέψτε τα στη μέτρηση της πίεσης. Αν έπεσε συγχαρητήρια, τα καταφέρατε. Αν η πίεση παραμένει, καλό είναι να κάνετε τις εξετάσεις που θα σας γράψει ο γιατρός, για να εξακριβώσετε αν έχεις κάποια παροδικά επεισόδια ή χρόνια νόσο. Καλή επιτυχία!

Πηγή: www.ediva.gr