Πώς θα καταλάβετε ότι το μωρό σας νιώθει άσχημαΜπορεί το κάθε μωρό να δείχνει με διαφορετικό τρόπο τη δυσφορία του, όμως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που είναι κοινές σε όλα. Το mother.gr τις συγκέντρωσε και σας τις παρουσιάζει:

  • Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική αν σας πούμε ότι ο πιο ασφαλής και κλασικός τρόπος είναι το κλάμα. Βέβαια, η δυσκολία με το κλάμα είναι ότι δεν μπορείτε να ξέρετε εκ των προτέρων αν πεινάει, διψάει, πονάει και γενικά για ποιο λόγο νιώθει άσχημα.
  • Στο ίδιο μήκος κύματος είναι οι νευρικές και απότομες κινήσεις με χέρια και πόδια, όπως και η παρατεταμένη γκρίνια. Βέβαια, δεν είναι απόλυτο ότι συντρέχει κάποιο παθολογικό αίτιο, αφού μπορεί να είναι μια στιγμιαία ανορεξία.
  • Όπως και στους ενήλικες, έτσι και τα μωρά, όταν δε νιώθουν καλά κάνουν μορφασμούς. Εκεί λοιπόν είναι που έρχεστε εσείς που καλείστε να ανακαλύψετε μέσα από πειραματισμό το λόγο της δυσφορίας του.
  • Αν παρατηρήσετε μειωμένη όρεξη για φαγητό, τότε μιλάμε για ένα ακόμα «καμπανάκι» ότι κάτι δεν πάει καλά. Φυσικά, δε χρειάζεται να θορυβηθείτε με την πρώτη φορά που θα το κάνει, αλλά μόνο αν γίνεται για μέρες.
  • Όταν ένα μωρό που συνήθως είναι γεμάτο ενέργεια, ξαφνικά διανύει μια περίοδο που είναι υποτονικό ή έχει ασυνήθιστα μεγάλη διάθεση για ύπνο, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσετε με τον παιδίατρό του.