6 tips για να ξυρίζετε αποτελεσματικά τις μασχάλες

Οι περισσότερες από εμάς, αν όχι όλες, θεωρούμε πως το να ξυρίσουμε τις μασχάλες μας είναι μια αγγαρεία, η οποία όμως σίγουρα πρέπει να γίνει! Αυτό όμως που κάνει την όλη διαδικασία να φαντάζει τόσο βαρετή και δύσκολη στα μάτια μας, είναι το ότι πρέπει να το κάνουμε κάθε μέρα σχεδόν, μιας και την επόμενη κιόλας ημέρα από το ξύρισμα, οι τρίχες έχουν αρχίσει να βγαίνουν. Μήπως όμως κάτι δεν κάνουμε καλά και συμβαίνει αυτό;

Μην ξεκινάτε μόλις μπαίνετε στο μπάνιο

Αν θέλετε να κάνετε ένα πιο βαθύ ξύρισμα, θα πρέπει πριν ξεκινήσετε την όλη διαδικασία, να αφήσετε το ζεστό νερό να μαλακώσει το δέρμα σας. Αν βέβαια βιάζεστε, μπορείτε και να βάλετε μια ζεστή πετσέτα στις μασχάλες σας για λίγα λεπτά. Αυτό θα κάνει το θύλακα της τρίχας να ανοίξει.

Κάντε απολέπιση

Αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για να ξεκινήσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να αφαιρέσετε οποιαδήποτε ίχνη του αποσμητικού που φοράτε καθημερινά, ενώ επίσης θα απαλλαγείτε και από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Επιλέξτε λοιπόν ένα scrub που να έχει όμως μικρούς κόκκους, ώστε να μην ερεθίσετε το δέρμα σας, μιας και είναι ευαίσθητη η περιοχή.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο ξυραφάκι

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα ξυραφάκι με περιστρεφόμενη κεφαλή, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να εισχωρήσει καλύτερα η λεπίδα του στο δέρμα σας και να φτάσει πιο κοντά στη ρίζα της τρίχας.

Ξυριστείτε το βράδυ και βάλτε ενυδατική λοσιόν

Το βραδινό ξύρισμα είναι καλύτερο επειδή περνάει αρκετή ώρα το δέρμα σας μετά χωρίς αποσμητικό, οπότε αναπνέει. Επίσης, επειδή το δέρμα γύρω από την περιοχή της μασχάλης είναι αρκετά ευαίσθητο, το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα.

Χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος ή τζελ

Ο αφρός ξυρίσματος μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα κοψίματα και να προστατέψετε το δέρμα σας. Βάλτε όμως μια καλή ποσότητα, γιατί σίγουρα και εσείς, όπως και οι περισσότερες γυναίκες, συνηθίζετε να υπερβάλετε με την υπερπροσπάθεια, με αποτέλεσμα να είναι το δέρμα ερεθισμένο.

Μη βιάζεστε να βάλετε αποσμητικό

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μόνο κακό μπορεί να σας κάνει το αποσμητικό αν το βάλετε αμέσως μετά το μπάνιο. Αν αφήσετε όμως να περάσει λίγη ώρα, θα αποφύγετε και τον ερεθισμό της περιοχής. Οπότε μερικά λεπτά μπορεί να αλλάξουν όλη την εικόνα που θα έχουν μετά οι μασχάλες σας!

Πηγή: www.ediva.gr