Φτιάξτε μόνη σας φυτικά καλλυντικά ομορφιάς

Ξέρατε ότι μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό σαμπουάν ή μάσκα για ραγάδες και άλλα πολλά; Δείτε εδώ τα πιο εύκολα και χρήσιμα DIY για φυτικά καλλυντικά ομορφιάς.

Σαμπουάν με χαμομήλι

Το χαμομήλι κάνει πολύ καλό στα μαλλιά, τα μαλακώνει και αναδεικνύει το φυσικό τους χρώμα. Αν είσαστε ξανθιά, θα είναι λες και βάψατε τα μαλλιά σας πριν μερικές μέρες. Δοκιμάστε το! Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 3 σακουλάκια χαμομήλι, 3 κουταλιές της σούπας αγνό σαπούνι σε νιφάδες, 1,5 κούπα βραστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη. Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε το νερό. Αφού το βράσετε αδειάστε το μέσα σε ένα μπωλ ή μία μεγάλη κούπα και βυθίστε τα φακελάκια χαμομηλιού. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα φακελάκια και προσθέστε τις νιφάδες σαπουνιού. Αφήστε το εκεί μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε τη γλυκερίνη και ανακατέψτε πολύ καλά για να πάει παντού. Βάλτε το μείγμα σας σε ένα μπουκάλι. Καλό είναι να το φυλάξετε σε δροσερό σημείο.

100% φυσικό αποσμητικό με λεβάντα

Το αποσμητικό με λεβάντα φτιάχνεται πανεύκολα και πάρα πολύ γρήγορα. Μυρίζει καταπληκτικά και θα σας φτιάξει τη διάθεση, μόνο και μόνο από τη μυρωδιά. Αφήστε που αποφεύγετε τα επικίνδυνα χημικά που περιέχονται στα αποσμητικά σπρέι εμπορίου. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 100 ml νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φυτική γλυκερίνη
  • 1/2 κουταλάκι οινόπνευμα
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτική αλισίβα (το γνωστό σταχτόνερο)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καστορέλαιο


Η παρασκευή είναι πανεύκολη: απλά βάζετε όλα τα υλικά μαζί μέσα σε μπουκαλάκι σπρέι και τα ανακινείτε μέχρι να ενωθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα αναμείξετε σε ένα μπωλ και μετά να βάλετε το διάλυμα μέσα στο μπουκάλι.

Μάσκα κατά των ραγάδων

Προλάβετε την εμφάνιση ή αντιμετωπίστε τις ραγάδες με τη θαυματουργή δύναμη της καρύδας. Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή και φαρμακεία.

Θα χρειαστείτε:

  • 160 ml βούτυρο καρύδας
  • 60 ml αμυγδαλέλαιο
  • 60 ml αιθερίου ελαίου από φύτρο σιταριού


Όλα τα συστατικά έχουν ευεργετικές ουσίες για το δέρμα. Το βούτυρο καρύδας είναι πολύ ενυδατικό και αναζωογονητικό. Το αμυγδαλέλαιο θρέφει και κάνει πιο λείο το δέρμα, ενώ το έλαιο σιταριού πλούσιο σε βιταμίνη "Ε", προωθεί την ανάπλαση κυττάρων και κρατάει το δέρμα σφριγηλό. Για να το φτιάξετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε πολύ καλά τα υλικά και να τα βάλετε σε μια συσκευασία τουλάχιστον 300ml.

Πώς το χρησιμοποιείτε:

Αν έχετε ραγάδες θα πρέπει να το βάζετε τοπικά 2 φορές την ημέρα και κάνεις ελαφρύ μασάζ, κατά προτίμηση μετά το μπάνιο. Αν θέλετε να τις προλάβετε, απλώστε στα σημεία που θέλετε να προστατέψετε. Μια φορά την ημέρα αρκεί! Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο ομορφιάς, για να νιώθετε κι εσείς ωραία, αλλά και ο φίλος σας. Αφού σίγουρα μετά τη χρήση της μάσκας δε θα μπορεί να σταματήσει να σας χαϊδεύει!

Σπιτικό ροδόνερο

Είναι αυτό το νεράκι που μυρίζει τριαντάφυλλο και αναζωογονεί το δέρμα, ενώ παράλληλα το καταπραΰνει. Είναι τέλειο για ξηρές, μεικτές ή λιπαρές επιδερμίδες. Και θα σας προτείναμε να το εφαρμόζετε μετά το ντεμακιγιάζ! Φυσικά μπορείτε να το αγοράσετε από το φαρμακείο, αλλά η παρασκευή του είναι πολύ πιο οικονομική! Φτιάξτε μόνη σας ροδόνερο με την απλή αυτή διαδικασία. Βράστε 250 ml νερό και ρίξτε μέσα μυρωδάτα ροδοπέταλα. Αφήστε τα εκεί για 20 λεπτά, αφαιρέστε τα και βάλτε το μυρωδάτο νερό σε ένα αποστειρωμένο μπουκαλάκι. Εκεί διατηρείται για 6 μήνες!

Πηγή: www.ediva.gr