Γιατί πεινάς συνέχεια;

Είναι πολλές γυναίκες, που θέλουν να τρώνε ασταμάτητα! Αν είσαι κι εσύ μία από αυτές, σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψεις τους πραγματικούς λόγους που πεινάς. Τρως το κανονικό σου γεύμα, κοιτάζεις το ρολόι στον τοίχο και βλέπεις 14.30. Η κοιλιά σου έχει γεμίσει και νιώθεις πιο υγιής και παραγωγική από ποτέ! Μετά αρχίζεις πάλι να πεινάς, κοιτά το ρολόι 16.30. “Μα καλά, πριν από λίγο δεν έφαγα;”, αναρωτιέσαι. Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα ανθρώπου, που δε χορταίνει για πάνω από 3 ώρες. Και καλά αν είσαι σπίτι, αν είσαι όμως στο γραφείο ή σε κάποιο συγγενικό σπίτι. Πάμε να δούμε τους λόγους, που εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο, τόσο συχνά!

Γρήγορος μεταβολισμός

Αυτό είναι το κλασικό φαινόμενο που πεινάς, τρως συνέχεια αλλά δεν παχαίνεις. Όσο γρηγορότερα ο οργανισμός σου καίει θερμίδες,τόσο πιο συχνά θέλει να φάει. Αυτός είναι και ο λόγος, που οι περισσότερες διατροφές για αδυνάτισμα, στοχεύουν στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού. Άλλωστε με ένα γοργό μεταβολισμό, μπορείς να κάψεις από 100-400 θερμίδες ημερισίως!

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Αν η διατροφή σου περιλαμβάνει σημαντικές ποσότητες από λευκό ψωμί, γλυκά ντρέσινγκ για σαλάτες ή μπισκότα, δε δημιουργείται στο σώμα σου η αίσθηση του κορεσμού και έτσι παραμένεις πεινασμένη. Από την άλλη η κατανάλωση ζάχαρης και γλυκών, επηρεάζει τη διάθεση(σε ρίχνει ψυχολογικά) και σε οδηγεί στη μεγαλύτερη κατάποση τροφών. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με υδατάνθρακες ολικής αλέσεως, όπως το μαύρο ψωμί.

Σοβαρές ασθένειες

Ο ζαχαρώδης διαβήτης είναι ο βασικότερος λόγος, που πεινάς ασταμάτητα! Οι υπογλυκαιμίες οδηγούν σε έξτρα γεύματα. Μια άλλη ασθένεια που δε σε αφήνει να νιώσεις χορτάτη είναι η νόσος Grave που επηρεάζει το θυρεοειδή. Σε κάθε περίπτωση, πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα, συμβουλεύσου το γιατρό σου.

Συγχέεις την πείνα με την όρεξη

Οι ενδείξεις πείνας στο σώμα σου είναι έντονες και δυσάρεστες. Πονοκέφαλος, εντερικές συσπάσεις, πόνος στην κοιλιά και γουργούρισμα. Σε αντίθεση με αυτό, το να έχεις όρεξη να φας π.χ. μια πάστα είναι πολύ διαφορετικό. Προσπάθησε να ξεχωρίζεις τη βιολογική από την “εγκεφαλική” σου ανάγκη και θα μειώσεις αισθητά τα γεύματα μέσα την ημέρα.

Πηγή: www.ediva.gr