Βοηθήστε το παιδί να εξοικειωθεί με μια ξένη γλώσσα


Είναι γνωστό ότι το παιδί διδάσκεται μια ξένη γλώσσα στο φροντιστήριο. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε από πιο πριν για να αρχίσει να εξοικειώνεται μαζί της.

  • Αν η εκμάθηση αρχίσει πριν τα 6 χρόνια ζωής του παιδιού, οι πιθανότητες να μάθει καλύτερα τη γλώσσα είναι περισσότερες συγκριτικά με τα παιδάκια που θα ξεκινήσουν αργότερα.
  • Έρευνες που έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί, κατέληξαν ότι τα παιδιά που μιλούν δύο γλώσσες είναι πιο δημιουργικά και σε μεγάλη ηλικία οι λειτουργίες του εγκεφάλου τους παραμένουν πιο ενεργές.
  • Για να αρχίσει να κατανοεί μια ξένη γλώσσα, είναι χρήσιμο να βρίσκεται μπροστά σε συζητήσεις ανθρώπων που τη μιλούν άψογα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αντιγράφει ήχους και να καταγράφεται στο μυαλό του η σωστή προφορά.
  • Πριν ακόμα γράψετε το παιδί σας σε κάποιο φροντιστήριο, μπορείτε να του κάνετε μαθήματα στο σπίτι. Δείξτε του, για παράδεγμα, μερικά αντικείμενα και πείτε του πώς λέγονται στην ξένη γλώσσα.

Είναι αυτονόητο ότι οι απαιτήσεις σας από το παιδί θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Μην περιμένετε να μάθει να μιλάει την ξένη γλώσσα επειδή απλά ακούει ή μαθαίνει από εσάς μερικές λέξεις.