Πώς θα ενισχύσετε την όραση του παιδιού σας


Η όραση του μωρού είναι σε πρώιμο στάδιο και αναπτύσσεται διαρκώς. Υπάρχουν όμως κάποιες δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να βοηθήσετε στην ταχύτερη ανάπτυξή της.

  • Είναι χρήσιμο να φέρνετε το παιδί σε επαφή με βιβλία ή περιοδικά που έχουν πολύχρωμες σελίδες για να αρχίσει να εξοικειώνεται η όρασή του με τα χρώματα. Για μεγαλύτερη ποικιλία, δώστε του να ξεφυλλίσει και ασπρόμαυρα έντυπα.
  • Προτιμήστε την αγορά παιχνιδιών με πολλά χρώματα, ιδιαίτερα αυτών που θα βρίσκονται στην κούνια του. Είναι παρατηρημένο πως όσο πιο πολύχρωμο είναι το παιχνίδι, τόσο πιο πολύ τραβάει την προσοχή του μωρού.
  • Μια κλασική και σίγουρη επιλογή αναφορικά με την ενίσχυση της όρασης του μωρού σας είναι τα λούτρινα κουκλάκια που βγάζουν ήχους και ταυτόχρονα κινούνται. Προσέξτε μόνο να μην τρομάζει το παιδί, αφού σκοπός είναι να αρχίσει να παρακολουθεί σχολαστικά τις κινήσεις του.
  • Τα μωρά απολαμβάνουν να περνούν χρόνο με τους καθρέφτες. Επειδή όμως σε τόσο μικρή ηλικία όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το είδωλό τους, αλλά αδυνατούν κιόλας να εστιάσουν σε αυτό που βλέπουν, καλό είναι να το βάζετε σε σχετικά κοντινή με το παιδί απόσταση.