Ο ρόλος του καθρέφτη στην ανάπτυξη του παιδιούΑν μέχρι σήμερα θεωρούσατε ότι ο καθρέφτης είναι απλά ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για το παιδί σας, πρέπει να αναθεωρήσετε. Το mother.gr εξηγεί τους λόγους που παίζει το δικό του, σημαίνοντα ρόλο στην εξελικτική πορεία του παιδιού.

Συγκεκριμένα και όπως έχουν αποδείξει κατά καιρούς έρευνες, ο καθρέφτης βοηθά τα μωρά στη σωματική, κοινωνική και πνευματική τους ανάπτυξη

Όλα τα μωρά απολαμβάνουν να βλέπουν γνώριμα πρόσωπα, να τα επεξεργάζονται και να αλληλεπιδρούν με τις αντιδράσεις και τους μορφασμούς τους. Αναλογικά λοιπόν και οι καθρέφτες τραβούν την προσοχή των μωρών, αφού μέσα από την όραση και την αφή ανακαλύπτουν καινούρια πράγματα, τον κόσμο γύρω τους.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες που έχει γίνει κατανοητό ότι το είδωλο που αντικρίζουν είναι δικό τους, ο καθρέφτης λειτουργεί υποβοηθητικά στην αυτογνωσία των παιδιών.

Υπό προϋποθέσεις, ο καθρέφτης βοηθάει και στην ενδυνάμωση κάποιων μυών του μωρού σε περιπτώσεις, λόγου χάρη, που πασχίζει να τεντωθεί για να δει τον εαυτό του στο καθρεφτάκι που είναι τοποθετημένο στην κούνια του. Λίγο αργότερα θα παρατηρήσετε ότι θα προσπαθεί να σταθεί όρθιο μπροστά στον ολόσωμο καθρέφτη στην κρεβατοκάμαρά σας. Ταυτόχρονα μάλιστα, εξασκεί το συντονισμό χεριών και ματιών.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η αναγνώριση του ειδώλου τους στην επιφάνεια του καθρέφτη παίρνει περίπου 24 μήνες.