Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές κάνουν καλύτερο σεξ


Ο ερχομός ενός μωρού αλλάζει δραματικά τις ισορροπίες σε μια οικογένεια και μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που βιώνουν τα περισσότερα ζευγάρια είναι αυτή στη σεξουαλική τους ζωή, καθώς η επιθυμία για σεξ φαίνεται πώς χάνεται κάπου ανάμεσα στο άλλαγμα της πάνας και τα νυχτερινά ταΐσματα του μωρού.

Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Georgia State University στην Ατλάντα των HΠΑ, η λύση στα σεξουαλικά προβλήματα των ζευγαριών είναι το μοίρασμα των δουλειών και των αρμοδιοτήτων γύρω από την ανατροφή του παιδιού!

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα έλαβαν μέρος 500 ζευγάρια, τα οποία χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη οι γυναίκες ήταν αποκλειστικά υπεύθυνες για την ανατροφή του παιδιού, στη δεύτερη είχαν το κύριο βάρος και οι άντρες συμμετείχαν περιστασιακά, ενώ στην τρίτη τα ζευγάρια μοιράζονταν τις ευθύνες και το μεγάλωμα του παιδιού τους.

Όπως φάνηκε από τις απαντήσεις, τα ζευγάρια της δεύτερης και πολύ περισσότερο της τρίτης κατηγορίας είπαν ότι η σεξουαλική τους ζωή δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου μετά την έλευση του μωρού, σε αντίθεση με τα ζευγάρια της πρώτης κατηγορίας που δήλωσαν ότι η επιθυμία για σεξ και η συχνότητα των επαφών μειώθηκαν δραματικά.

Ο επικεφαλής της έρευνας,  Daniel Carlson, δήλωσε ότι αυτή η ερεύνα στην ουσία αποκαλύπτει αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε. Όταν τα ζευγάρια μοιράζονται την ανατροφή των παιδιών τους, τότε η σχέση τους δυναμώνει, έχουν καλύτερη επικοινωνία και λιγότερες συγκρούσεις, γεγονός που τελικά λειτουργεί θετικά και στη σεξουαλική τους ζωή.