Πώς θα μάθει σωστά τους αριθμούς

Το ζητούμενο δεν είναι απλώς να μάθει το παιδί τους αριθμούς, αλλά να γίνει και με διασκεδαστικό τρόπο. Δείτε ορισμένες δραστηριότητες που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία:

  • Κατά τη διάρκεια του συμμαζέματος του δωματίου του, ζητήστε από το παιδί να απαριθμήσει φωναχτά το σύνολο των παιχνιδιών που είναι διασκορπισμένα στο πάτωμα. Αν δεν πει τους αριθμούς με τη σωστή σειρά ή ξεχάσει κάποιον, κάντε μαζί την καταμέτρηση.

  • Δεν υπάρχει παιδάκι που να μην του αρέσουν τα τραγουδάκια. Συνδυάστε λοιπόν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, βοηθώντας το μικρό σας να μάθει σωστά τα νούμερα μέσα από τα κατάλληλα τραγούδια.

  • Υπάρχουν διάφορα παιχνίδια-εντός και εκτός σπιτιού-που μπορεί να ασχοληθεί με τους φίλους του και να επιτευχθεί ο στόχος. Τα πιο κλασικά παραδείγματα είναι το κρυφτό και το μπάσκετ, όπου θα μετρούν τα καλάθια για να αναδειχθεί ο νικητής.

  • Δανειστείτε το ρυθμό ενός αγαπημένου τραγουδιού του παιδιού και τραγουδήστε μαζί του τους αριθμούς του τηλεφώνου σας. Ακόμα καλύτερα, γράψτε τους και σε ένα χαρτί για να αρχίσει να εξοικειώνεται και με τη μορφή τους.

Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις δεκάδες δραστηριότητες που μπορούν να επιτελέσουν παιδαγωγικό έργο στο παιδί σας. Στο χέρι σας είναι να σκεφθείτε ακόμα περισσότερες για μεγαλύτερη ποικιλία και ακόμα πιο εγγυημένο αποτέλεσμα.