Οι ατάκες που δεν πρέπει να ακούσει μια έγκυος

Την περίοδο της εγκυμοσύνης κάθε γυναίκα ακούει διάφορα σχόλια και απόψεις από φίλους και γνωστούς. Υπάρχουν όμως κάποιες ατάκες που δεν πρέπει να ακούσει ποτέ, ανεξαρτήτως αν κάποιες λέγονται με αγαθές προθέσεις.

«Έχεις παχύνει αρκετά»

Ακόμα κι αν ρωτήσει η ίδια για τα κιλά της, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακούσει τη συγκεκριμένη ατάκα. Είναι από τις περιπτώσεις που η ειλικρίνεια καταλήγει να γίνεται προσβολή, ενώ το ζητούμενο είναι η ψυχολογική στήριξη της εγκύου.

«Μα πόσο μικρή είναι η κοιλίτσα σου!»

Εξίσου ανεπίτρεπτη ατάκα, παρά το γεγονός ότι μπορεί να λέγεται με θετική χροιά. Είναι πιθανό η έγκυος να αγχωθεί, θεωρώντας ότι κάτι δεν πάει καλά από τη στιγμή που της γίνεται τέτοια επισήμανση.

«Ήταν συνειδητή επιλογή;»

Εκτός από το ότι είναι αδιάκριτη ερώτηση, υπάρχει περίπτωση η πραγματικότητα να είναι δυσάρεστη για το ζευγάρι. Καλό είναι λοιπόν οι άνθρωποι που την αγαπούν να αρκεστούν στο χαρμόσυνο γεγονός.

«Κάνε αυτό/Μην κάνεις αυτό»

Υπάρχουν κάποιες φίλες των εγκύων που έχουν ακούσει ή διαβάσει κάποια πράγματα για την εγκυμοσύνη και θεωρούν ότι αυτό αυτόματα τις κατέστησε γνώστες του αντικειμένου. Το σίγουρο είναι ότι για θέματα διατροφής ξέρει η ίδια καλύτερα τις ανάγκες του σώματός της, ενώ για τα υπόλοιπα έχει τη βοήθεια του γιατρού της.

«Δεν ανησυχείς καθόλου;»

Δεν υπάρχει λόγος να διαταραχθεί η ηρεμία της εγκύου, απλά και μόνο επειδή κάποιοι άνθρωποι του περιβάλλοντός της είναι εκ φύσεως αγχώδεις.