Συνταγή για δροσερό cheesecake παγωτό



Το cheesecake ήταν ένα γλυκό ιδιαίτερα δημοφιλές στην αρχαία Ελλάδα, ή τέλος πάντων μια παραλλαγή του. Στα συγγράμματα διασώζεται ως πλακούντας, ενώ την πρώτη αναφορά την έχουμε από το γιατρό Αίγιμο. Μερικά χρόνια αργότερα, ένας Ρωμαίος πολιτικός έγραψε ότι στην εποχή του χρησιμοποιούνταν δυο κέικ για θρησκευτικούς σκοπούς.


Tο ένα ονομαζόταν placenta και είχε μια τραγανή ψημένη βάση, περίπου σαν τη σημερινή εκδοχή του γλυκού. Αρκετούς αιώνες αργότερα, στη Νέα Υόρκη του 19ου, εμφανίστηκε το γλύκισμα αυτό, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.


Εκτός των ιστορικών πλαισίων, είναι ένας αγαπημένος γλυκός πειρασμός, μικρών και μεγάλων και εδώ θα σας το δώσουμε με μια μικρή παραλλαγή!


 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε 

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά της σούοας γάλα εβαπορέ
  • 130γρ. μαργαρίνη
  • 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί σαντιγύ
  • 1-2 κουταλιές χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 πακέτα Πτι- Μπερ
  • Μαρμελάδα ή σιρόπι της επιλογής σας



Τι χρειάζεται να κάνετε για να το φτιάξετε



1.Θρυμματίζετε τα μπισκότα με το χέρι ή σε μπλέντερ ή στο γουδί.

2. Λιώνετε τη μαργαρίνη και στη συνέχεια τη χτυπάτε μαζί με την κανέλα και τα μπισκοτάκια.

3. Παίρνετε το μείγμα και το στρώνετε ομοιόμορφα σε μία ταρτιέρα.



4. Αφήνετε την ταρτιέρα με το μείγμα να κάτσει και καθαρίζετε το μπλέντερ σας.

5. Βάζετε μέσα στο μπλέντερ τη σαντιγύ, το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί κρέμα.

6.Μετά ρίχνετε το εβαπορέ και το γιαούρτι και τα χτυπάτε όλα μαζί.



7. Η κρέμα σας είναι έτοιμη!

8. Αυτό που έχετε να κάνετε τώρα, είναι να την απλώσετε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα σας.

9. Τέλος, τη βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να γίνει παγωτό.



Όταν σερβίρετε τα κομμάτια, τα γαρνίρετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή με κάποιο σιρόπι. Είναι ένα τέλειο, δροσερό κέρασμα, που πηγαίνει φοβερά με τον καφέ.


Καλή σας απόλαυση!


Πηγή: www.ediva.gr