Συνδυασμοί χρωμάτων για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πετάμε όλες από πάνω μας τα μαύρα και γενικότερα τα σκούρα ρούχα και τη θέση τους μέσα στην ντουλάπα μας παίρνουν τα φωτεινά, χαρούμενα χρώματα. Εννοείται πως η αγάπη μας για το μαύρο χρώμα δεν παύει να υπάρχει, αλλά όπως και να το κάνουμε, τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο πιθανό να επιλέξουμε ένα total white ντύσιμο. Τι γίνεται όμως όταν αποφασίζουμε να φορέσουμε διάφορα ανοιχτά χρώματα; Εσείς ξέρετε ποιοι είναι οι κατάλληλοι συνδυασμοί χρωμάτων που μπορείτε να κάνετε; Βρείτε στις προτάσεις που ακολουθούν τις καλύτερες ιδέες που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε για ακόμη μία φορά!

Γαλάζιο-κίτρινο

Ένας εκπληκτικός και άκρως καλοκαιρινός συνδυασμός χρωμάτων για την γκαρνταρόμπα μας, είναι το κίτρινο του λεμονιού και το γαλάζιο. Απλά, λόγω του ότι το κίτρινο είναι ένα αρκετά έντονο χρώμα, θα πρέπει να φροντίσεις το γαλάζιο κομμάτι που θα επιλέξεις να είναι όσο πιο απαλό γίνεται. Όσο για τα κοσμήματα που ταιριάζουν με αυτό το look, είναι φυσικά τα χρυσά και όσα έχουν μπλε σκούρες πέτρες.

Ροζ-πράσινο

Μπορεί πολλοί να επιμένουν πως ο συνδυασμός του κόκκινου με το πράσινο είναι καταστροφικός, κανένας όμως δε διαφωνεί πως το ροζ και το φούξια ταιριάζουν απόλυτα με το πράσινο. Μπορείτε να διαλέξετε ρούχα με έντονη απόχρωση και από τα δύο χρώματα ή να περιοριστείτε στα παστέλ.

Κόκκινο-άσπρο-μπλε

Εδώ τώρα έχουμε τρία χρώματα αντί για δύο, αλλά αυτό δε θα έπρεπε να σας μπερδεύει. Ο πιο εύκολος τρόπος για να φορέσετε το μπλε τώρα το καλοκαίρι είναι να βάλετε ένα jean σορτσάκι. Όσο για τα άλλα δύο χρώματα, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα δύο αποκλειστικά και μόνο για τα αξεσουάρ σας, συμπεριλαμβανομένης και της τσάντας. Άρα όπως καταλαβαίνετε, είναι προτιμότερο τα accessories να είναι κόκκινα, παρά άσπρα.

Κοραλί-τυρκουάζ

Η φωτογραφία παραπέμπει περισσότερο στην άνοιξη, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε το συνδυασμό, ακόμη και αν αφορά φόρεμα με κοσμήματα. Το κοραλί χρώμα είναι η top επιλογή, που θα έπρεπε να υπάρχει στην ντουλάπα σας, ενώ το τυρκουάζ θα εξισορροπήσει την εμφάνισή σας. Αυτά τα δύο χρώματα μαζί είναι ο τέλειος συνδυασμός  για την παραλία, αλλά και για τις βραδινές σας εξόδους στα beach bars κάποιου νησιού!

Φυστικί-λιλά

Το μυστικό για την απόλυτη επιτυχία σε αυτή την περίπτωση είναι να επιλέξετε ρούχα τα οποία να είναι απλά φωτεινά και παστέλ και όχι έντονα, ώστε να δέσουν ακόμη πιο όμορφα αυτά τα δύο εκπληκτικά χρώματα.

Neon χρώματα-λευκό

Το καλοκαίρι τα έντονα νέον χρώματα έχουν την τιμητική τους, παρ'όλα αυτά όμως θα πρέπει να είσαστε προσεκτική με τις επιλογές σας για να μην δείχνει κιτς το σύνολό σας. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, αυτό που μπορεί να κάνει τα neon χρώματα να δείχνουν ασυναγώνιστα, είναι φυσικά το λευκό με την ουδετερότητά του. Επιπλέον, μην το παρακάνετε και χρησιμοποιήσετε πολλά χρώματα σε όλα τα σημεία. Περιοριστείτε ή μόνο στα αξεσουάρ ή σε ένα κομμάτι είτε αυτό είναι πουκάμισο είτε μια φούστα.

Πηγή: www.ediva.gr