5 κανόνες «επιβίωσης» με τα πεθερικά

Τα πεθερικά σας αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του συντρόφου σας, γεγονός που αυτόματα τα κάνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και της δικής σας ζωής.

Επειδή όμως πολλές φορές οι σχέσεις σας δεν είναι τόσο αρμονικές όσο θα θέλατε και οι επεμβάσεις τους σε σημαντικά θέματα, όπως η ανατροφή των παιδιών, είναι συχνές, ας δούμε πέντε βασικούς κανόνες επιβίωσης:
  • Θέστε τα όρια σας: Από την αρχή ξεκαθαρίστε τα πράγματα και θέστε τα όριά σας με σαφήνεια. Αν δεν τους δώσετε «χώρο», δε θα μπορούν να επεμβαίνουν. Αντίθετα, αν είστε συνεχώς υποχωρητική, είναι πολύ εύκολο να προσπαθούν να επιβληθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη ζωή σας και των παιδιών σας.

  • Εσείς και ο σύντροφός σας είστε ομάδα: Ή τουλάχιστον πρέπει να είστε, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε μια κοινή στάση απέναντί τους. Επίσης, είναι καλό να είναι ο σύντροφός σας αυτός που θέτει τις κόκκινες γραμμές και να μην αφήνει το δύσκολο έργο σε εσάς.

  • Συζητάτε μαζί τους απευθείας: Μην επιτρέπετε σε τρίτα άτομα (κουνιάδες κλπ) να παίζουν το ρόλο του διαμεσολαβητή. Ό,τι παράπονα έχετε, συζητήστε τα μαζί τους, σε ήρεμο τόνο.

  • Δείξτε σεβασμό και ευγένεια: Μην ξεχνάτε ότι αυτοί σας χάρισαν τον σύντροφό σας και τουλάχιστον γι’ αυτό θα πρέπει να τους σέβεστε. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια.

  • Έχετε πίστη στον εαυτό σας: Δείξτε στα πεθερικά σας ότι είστε ένας άνθρωπος που πατά σταθερά στα πόδια του και πιστεύει στον εαυτό του. Αν εσείς νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και το ρόλο σας ως σύζυγος και μάνα, τότε τα περιθώρια επέμβασης από μέρους τους στενεύουν.