Νέο tattoo: Φροντίδα το καλοκαίρι

fiogf49gjkf0d

Η ιδανική περίοδος για να κάνεις ένα νέο τατουάζ είναι ο χειμώνας, μιας και το καλοκαίρι θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική ώστε να μη μολυνθεί από τη θάλασσα, αλλά και να μην ξεθωριάσει από τον ήλιο. Αν όμως πιστεύεις πως τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για εσένα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτά τα βασικά tips που θα δούμε στη συνέχεια, ώστε να καταφέρεις να κρατήσεις το χρώμα από το tattoo σου έντονο.

Βάλε αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτείς από τον καρκίνο του δέρματος και άλλες επιδράσεις που έχει ο ήλιος στο δέρμα σου, όπως οι ρυτίδες και οι πανάδες. Πόσο μάλλον εάν έχεις μόλις κάνει ένα τατουάζ και είσαι συνέχεια έξω στον ήλιο, θα πρέπει να βάζεις αρκετά συχνά αντηλιακό και σε μεγάλη ποσότητα, αλλιώς το τατουάζ σας θα χάσει σύντομα τις ζωντανές λεπτομέρειές του. Φρόντισε λοιπόν το αντηλιακό που χρησιμοποιείς να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 και να το βάζεις περίπου κάθε 2-3 ώρες.

Μην το έχεις εκτεθειμένο στον ήλιο

Καλό το αντηλιακό, αλλά επειδή αποκλείεται να έχεις συνέχεια εκεί το νου σου, ώστε να μη γίνει το δέρμα σου ξηρό, καλό θα ήταν να προσπαθείς να αποφεύγεις τον ήλιο, έστω μόνο στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι κάθε νέο τατουάζ χρειάζεται τουλάχιστον 10 με 14 ημέρες για να επουλώσει πριν το εκθέσεις στον ήλιο.

Φόρεσε ελαφριά υφάσματα

Αν πάλι δε γίνεται να μην είσαι στον ήλιο, μπορείς πολύ απλά να το καλύψεις με ένα ελαφρύ ύφασμα. Για παράδειγμα, τα βαμβακερά υφάσματα και η γάζα θα επιτρέψουν στο δέρμα σου να αναπνέει, ενώ ταυτόχρονα θα το προστατεύουν από τον ήλιο και τις σκόνες.

Πρόσεχε το νερό

Προσπάθησε να μείνεις έξω από το νερό είτε μιλάμε για πισίνες και υδρομασάζ, είτε για τη θάλασσα. Και εδώ κατά τη διάρκεια της επούλωσης που είναι 14 ημέρες, θα πρέπει να αποφύγεις τα χημικά που έχουν οι πισίνες ή τις μολύνσεις που προκαλούν τα νερά της θάλασσας. Επίσης, όταν κάνεις μπάνιο στο σπίτι σου δε θα πρέπει να αφήσεις το νερό να τρέχει απευθείας επάνω στο tattoo και φυσικά δε θα πρέπει να το τρίψεις.

Πηγή: www.ediva.gr