6 μύθοι για την περιποίηση των νυχιών

Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε συμβουλές και tips για τα νύχια μας, πολλές από αυτές όμως είναι απλά παραπληροφόρηση. Αυτό φυσικά συμβαίνει και με ότι είναι σχετικό γενικότερα με την ομορφιά. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι έμπειροι nail artists, οι οποίοι μας εξηγούν το ποιοι είναι οι μύθοι και γιατί δεν ισχύουν όλα όσα λέγονται. 

Το ασβέστιο δυναμώνει τα νύχια

Σε αντίθεση με ό,τι μας έκαναν μέχρι και οι μητέρες μας να πιστεύουμε τόσα χρόνια, υπάρχει μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα ασβεστίου στα νύχια μας. Έτσι, με το να προσπαθείς να πίνεις γάλα και να τρως τυροκομικά για να ανέβει το ασβέστιό σου, δε θα καταφέρεις να κάνεις τα νύχια σου πιο ισχυρά, παρά μόνο τον οργανισμό σου.

Πρέπει να αφήνεις τα νύχια σου να "αναπνέουν"

Γενικά κυκλοφορεί αυτή η φήμη ότι δεν πρέπει να έχουμε διαρκώς τα νύχια μας βαμμένα, ώστε να μπορούν να "αναπνέουν" και να είναι πιο υγιή. Και αυτό όμως δεν ισχύει. Δεδομένου ότι τα νύχια μας είναι κατασκευασμένα 100% από νεκρά κύτταρα, το οξυγόνο του αέρα δεν τους χρησιμεύει σε τίποτε απολύτως.

Είναι καλό να σπρώχνεις τα πετσάκια αρκεί να μην ματώσεις

Σίγουρα, σπρώχνοντας τα πετσάκια σου προς τα πίσω ή με το να τα ψαλιδίζεις, κάνεις το μανικιούρ σου να δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό, τα πετσάκια όμως υπάρχουν για να προστατεύουν τις ρίζες των νυχιών αλλά και το δέρμα που υπάρχει γύρω από αυτά. Οπότε με το να τα κόβεις και να προσπαθείς να τα εξαφανίσεις, αφήνεις το δρόμο ανοιχτό για τα μικρόβια.

Το βερνίκι νυχιών στεγνώνει γρηγορότερα με το κρύο νερό

Παρ'όλο που το πιστεύουμε ακόμη σχεδόν όλες οι γυναίκες, το κρύο νερό κάνει ακριβώς το αντίθετο, μιας και το βερνίκι των νυχιών στεγνώνει μόνο όταν οι διαλύτες που περιέχει εξατμιστούν. Άρα όπως καταλαβαίνεις η θερμότητα δρα πολύ καλύτερα σε αυτή την περίπτωση.

Τα άσπρα σημάδια στα νύχια δείχνουν έλλειψη ασβεστίου

Αν σκέφτεσαι πως ίσως είναι θέμα ανεπάρκειας βιταμινών, και πάλι κάνεις λάθος. Αυτό το λευκό σημάδι συνήθως οφείλεται σε ήπιους τραυματισμούς που είχαμε στη βάση των νυχιών μας. Βέβαια, υπάρχει και μια πολύ πιο σπάνια αιτία, η οποία είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην ηπατική ή νεφρική λειτουργία, αλλά εκεί θα δεις και άλλα συμπτώματα μαζί.

Τα μανό και τα ψεύτικα νύχια καταστρέφουν τα νύχια σου

Σε πολλές από εμάς έχει τύχει να έχουμε πρόβλημα μετά από την κακή εφαρμογή ή ακόμη και την αφαίρεση των ακρυλικών νυχιών ή του gel, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα συμβαίνει πάντα. Το κλειδί για να μην έχεις πρόβλημα είναι να χρησιμοποιηθεί η σωστή τεχνική τόσο στην εφαρμογή όσο και στην αφαίρεσή τους.

Πηγή: www.ediva.gr