Πώς να χάσεις γρήγορα κιλά με μια απλή δίαιτα

Αν θέλεις να χάσεις σχετικά γρήγορα κιλά, με ασφαλή τρόπο τότε σίγουρα θα πρέπει να αποφύγεις την εξαντλητική δίαιτα. Ο σκοπός για να το πετύχεις είναι να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή και γυμναστική. Αν, για παράδειγμα, καις 500 θερμίδες επιπλέον από όσες παίρνεις καθημερινά για μια συνεχόμενη εβδομάδα, θα καταφέρεις να χάσεις πάνω κάτω ένα κιλό. Αν όμως θέλεις να χάσεις βάρος γρήγορα, θα πρέπει να τρως λιγότερο και σωστά, ενώ θα γυμνάζεσαι περισσότερο. Ποια είναι όμως τα tips που θα πρέπει να ακολουθήσεις;

Το ιδανικό, όπως συνιστούν και οι διαιτολόγοι, είναι να παίρνεις 1.050-1.200 θερμίδες την ημέρα και να γυμνάζεσαι για περίπου μία ώρα καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσες να χάσεις 2 κιλά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ή και περισσότερο, αν το βάρος σου είναι περισσότερο από 115 κιλά. Είναι πολύ σημαντικό όμως να προσέξεις να μην παίρνεις λιγότερες θερμίδες, μιας και θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για την υγεία σου! Όταν καταναλώνεις πολύ λίγες θερμίδες, μπορεί να καταφέρεις να χάσεις λίπος, αλλά μαζί του θα χάσεις και μυϊκό ιστό, το οποίο δε θέλεις να συμβεί σε καμία περίπτωση, μιας και επιβραδύνει το μεταβολισμό σου και δεν έχεις ενέργεια να κάνεις τις ασκήσεις σου. Όσο για πολλούς που λένε ότι πρέπει απαραίτητα να μειώσεις ως και να κόψεις το αλάτι και το άμυλο για να χάσεις αρκετά κιλά, δεν ισχύει. Τη διαφορά θα τη δεις μόνο στην αρχή και αυτό θα είναι κυρίως από τα υγρά και όχι ότι έκαψες το λίπος, όλα με μέτρο λοιπόν.

Διατροφή για γρήγορη απώλεια βάρους

Οι μεγαλύτεροι διατροφολόγοι συνιστούν μια δίαιτα η οποία θα ελαχιστοποιεί το άμυλο, τα πρόσθετα σάκχαρα, αλλά και το ζωικό λίπος από το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Επιπλέον, εστιάζουν στα φρούτα, τα λαχανικά, τα ασπράδια των αυγών, τη σόγια, το στήθος του κοτόπουλου χωρίς την πέτσα, τα ψάρια, τα άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, και τέλος το άπαχο κρέας. Πιο αναλυτικές συμβουλές που θα πρέπει να τηρείς.ώστε να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα:

  • Τα λαχανικά θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι χορτάτη, ενώ οι θερμίδες τους είναι απίστευτα λίγες.

  • Όπως έχουμε πει επανειλημμένες φορές, για να κάψεις το λίπος θα πρέπει να πίνεις όσο το δυνατόν περισσότερο νερό γίνεται.

  • Άδειασε το σπίτι σου από τα ακατάλληλα τρόφιμα, όπως η μερέντα, τα γαριδάκια και το αλκοόλ, για να μην μπαίνεις στον πειρασμό.

  • Προσπάθησε να είσαι απασχολημένη, για να μη σκέφτεσαι το φαγητό. Δε θέλεις να παίρνεις κιλά μόνο και μόνο επειδή βαριέσαι και τρως.

  • Να τρως μόνο από το πιάτο σου και πάντα καθισμένη στο τραπέζι. Το να τσιμπολογάς μπροστά στο ψυγείο είναι ό,τι χειρότερο γιατί χάνεις τον έλεγχο και δεν μπορείς να σταματήσεις.

  • Τα γεύματα που θα κάνεις θα πρέπει να είναι 5 και ποτέ λιγότερα.

  • Τέλος, θα πρέπει να θυμάσαι ότι όσες δίαιτες ακούγονται πολύ καλές για να είναι αληθινές και υπόσχονται ότι θα χάσεις πολλά κιλά μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, σίγουρα δεν είναι αληθινές και θα έπρεπε να τις αποφύγεις.

Πηγή: www.ediva.gr