Tips για να κρατήσεις λαμπερό το χρώμα των μαλλιών σου

Το βάψιμο των μαλλιών για μια γυναίκα είναι η καλύτερη ανανέωση μαζί με το κούρεμα, μιας και τα μαλλιά μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην όμορφη εμφάνισή μας. Υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις και διαφορετικά στυλ που μπορούμε να διαλέξουμε, ανάλογα πάντα με το τι ταιριάζει στο πρόσωπο αλλά και το χαρακτήρα μας. Τις πρώτες μέρες λοιπόν της βαφής, τα μαλλιά μας δείχνουν λαμπερά και εντυπωσιακά, κάτι που δυστυχώς δεν κρατάει για πολύ. Υπάρχουν όμως μερικά tips που θα δούμε στη συνέχεια, τα οποία ακολουθώντας τα μπορούμε να κρατήσουμε το χρώμα των μαλλιών έντονο για περισσότερο καιρό.

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και conditioner για βαμμένα μαλλιά

Είναι βασικό να χρησιμοποιείς προϊόντα τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο για βαμμένα μαλλιά, μιας και έχουν δημιουργηθεί για να κρατούν όσο το δυνατόν γίνεται το χρώμα άθικτο και να μην ξεθωριάζει από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Όλα αυτά τα προϊόντα λοιπόν σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από τα μαλλιά μας και έτσι βοηθάνε στην ελαχιστοποίηση των ζημιών που προκαλούνται μέσω των χημικών ουσίων που έχουν οι βαφές.

Να λούζεσαι μόνο 2 φορές την εβδομάδα

Με το συχνό λούσιμο των μαλλιών, το μόνο που καταφέρνεις είναι να αφαιρείς τα φυσικά έλαια της τρίχας, αν όμως περιορίσεις τη χρήση του σαμπουάν στις δύο φορές την εβδομάδα, θα μπορέσεις να κρατήσεις το χρώμα σου για περισσότερες ημέρες και στη συνέχεια δε θα λαδώνουν τα μαλλιά σου τόσο γρήγορα.

Αγόρασε ένα καλό, ξηρό σαμπουάν

Το ξηρό σαμπουάν είναι μια πάρα πολύ καλή εναλλακτική λύση, για τις φορές που τα μαλλιά σου λαδώνουν γρήγορα, μετά από μόλις μια μέρα λουσίματος. Άρα έτσι μπορείς να περιορίσεις το κανονικό σαμπουάν, χωρίς να φαίνονται χάλια τα μαλλιά σου τις ενδιάμεσες ημέρες. Υπάρχει και εναλλακτική λύση, η οποία είναι το ταλκ το οποίο μπορεί να απορροφήσει τη λιπαρότητα των μαλλιών, αν το τρίψεις ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής.

Λούσου με κρύο νερό

Δε χρειάζεται να είναι και παγωμένο, απλά σε καμία περίπτωση να μην είναι ζεστό, μιας και θα χάσεις πολύ εύκολα το έντονο χρώμα σου. Αντιθέτως, το κρύο νερό θα κρατήσει το χρώμα των μαλλιών σου ανέπαφο για αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φρόντισε τα μαλλιά σου σε τακτά χρονικά διαστήματα

Καλό είναι να περιποιείσαι τη ρίζα των μαλλιών σου κάθε 2-3 εβδομάδες, ανάλογα βέβαια και με το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου. Επιπλέον, εξίσου σημαντικό είναι να τα κουρεύεις συχνά, έστω και μόνο την ψαλίδα, μιας και η βαφή μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην τρίχα σου και έτσι το αποτέλεσμά σου να μην είναι τόσο όμορφο και λαμπερό όπως θα ήθελες.

Πηγή: www.ediva.gr