Πώς θα καταλάβετε το φύλο του μωρού σας



Το να μαντέψετε εάν το παιδί, που θα φέρετε στον κόσμο θα είναι αγόρι ή κορίτσι, είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές της εγκυμοσύνης. Είτε περιμένετε τον υπέρηχο είτε τον τοκετό, σίγουρα έχει την πλάκα του.

Όλοι γύρω σας θα ξεκινήσουν τις παλιές δοξασίες, τους μύθους και τις εικασίες. Η αλήθεια είναι ότι η σιγουριά έρχεται μόνο με τη γέννηση, μιας και γίνονται λάθη ακόμα και στον υπέρηχο (ειδικά στους πρώτους).

Για να δούμε λοιπόν:

• Υπέρηχος

Οι περισσότεροι γονείς μαθαίνουν το φύλο του εμβρύου κατά τον υπέρηχο. Η βιβλιογραφία δείχνει ότι το ποσοστό ακριβούς «πρόβλεψης» είναι 80-90 %. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από τη θέση του μωρού, την ώρα του υπερήχου, ώστε να έχετε καθαρή εικόνα των γενετικών οργάνων. Η πλάκα είναι ότι πολλά εμφανίζονται… ντροπαλά και «κρύβονται» εκείνη τη στιγμή.

• Λιγούρες

Αυτό μπορεί να συμβαίνει, επειδή τα κορίτσια είναι «φτιαγμένα» από ζάχαρη, αλλά ο μύθος λέει ότι, εάν η εγκυμονούσα έχει λιγούρες για γλυκό, τότε μάλλον θα φέρει στον κόσμο ένα θηλυκό, ενώ εάν έχει όρεξη για αλμυρά, το παιδικό δωμάτιο θα είναι σε απόχρωση του μπλε.

• Πρωινή ναυτία

Η πρωινή ναυτία θεωρείται ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Πολλοί, όμως, υποστηρίζουν ότι η μητέρα, που… πάσχει από πρωινή ναυτία σε όλη τη διάρκεια εγκυμοσύνης, σε σημείο που κινδυνεύει να χάσει θρεπτικές αξίες, θα γεννήσει κορίτσι.

Θέση

Οι παλιές λένε ότι, εάν το έμβρυο είναι ψηλά, είναι κορίτσι, ενώ χαμηλά είναι τα αγόρια. Να θυμάστε, όμως, ότι στο τελικό στάδιο της εγκυμοσύνης το μωρό θα… κατέβει κι αυτό δεν σημαίνει ότι έρχεται αγόρι.

Ακμή

Υποτίθεται ότι τα κορίτσια παίρνουν την ομορφιά της μητέρας τους. Η ακμή είναι μεγάλο πρόβλημα για μία εγκυμονούσα. Εάν έχετε χάσει τη λάμψη σας, μάλλον θα κάνετε κορίτσι.