5 συμβουλές για τις μαμάδες που δουλεύουν από το σπίτι



Για τις μανούλες η δουλειά από το σπίτι είναι ένας έξυπνος τρόπος και για να βρίσκονται κοντά στο μωράκι τους και για να συνεχίσουν την επαγγελματική τους ζωή. Φυσικά για να συμβεί αυτό θα πρέπει το είδος της εργασίας σας να το επιτρέπει, αλλά και εσείς να είστε πολλή οργανωμένη, ώστε να τα καταφέρετε.

Ας δούμε μερικές συμβουλές:
  • Ντυθείτε. Φυσικά και δεν χρειάζεται να φορέσετε μέσα το σπίτι τις γόβες σας, αλλά τουλάχιστον βγάλτε τις πυτζάμες.! Φορέστε άνετα καθημερινά ρούχα και ξεκινήστε τη δουλειά σας.
  • Θέστε στόχους. Χωρίς το αφεντικό πάνω από το κεφάλι σας και με το παιδί να απαιτεί την προσοχή σας, είναι πιθανόν να περάσει η μέρα χωρίς να έχετε κάνει απολύτως τίποτα. Γι΄ αυτό καθημερινά θέστε ρεαλιστικούς στόχους σχετικά τη δουλειά σας και προσπαθήστε να τους πετύχετε.
  • Κρατήστε επαφή με τους συναδέλφους σας. Μπορεί να μην τους βλέπετε πλέον καθημερινά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επικοινωνείτε μαζί τους. Επειδή δουλεύετε από το σπίτι, δεν είναι ανάγκη να αποκοπείτε από το εργασιακό σας περιβάλλον.
  • Οργανώστε το χώρο σας. Βρείτε το χώρο που θα δουλεύετε μέσα στο σπίτι και οργανώστε τον έτσι ώστε να έχετε εκεί όλα όσα χρειάζεστε για να μπορείτε να δουλέψετε αποδοτικά.
  • Εκμεταλλευτείτε το χρόνο σας. Η δουλειά από το σπίτι σας παρέχει την ευκαιρία να διαχειρίζεστε καλύτερα τον χρόνο σας.Μπορείτε, για παραδειγμα να δουλευετε όταν το μωρό κοιμάται κλπ. Φροντίστε να είστε ευέλικτη και να αξιοποιείτε τον χρόνο σας, όσο καλύτερα μπορείτε.