Περάστε δημιουργικά τον χρόνο σας μέσα στο σπίτι με το παιδί






Τα παιδιά περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να χαρούν τους γονείς τους και το παιχνίδι. Τώρα το χειμώνα, όμως, είναι πάρα πολλές οι μέρες, που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Δείτε τις προτάσεις του mother.gr για δημιουργικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι.

• Εικαστικά

Ζωγραφική, πλαστελίνες, κολάζ, ό,τι αρέσει περισσότερο στα παιδιά σας είναι η εύκολη λύση. Προσοχή, όμως! Μην τα αφήσετε απλά μόνα τους σε ένα δωμάτιο να κάνουν κάτι γενικώς. Καλύτερα είναι να τους δώσετε έναν «στόχο», ένα project. Έτσι θα αργήσουν να βαρεθούν.

• Καραόκε ή τηλεοπτικό σόου

Τα παιδιά τρελαίνονται να υποδύονται ρόλους μεγάλων. Δώστε τους ένα μικρόφωνο να τραγουδήσουν, βάλτε τη μουσική να παίζει κι αρπάξτε τη βιντεοκάμερα. Μπορείτε, επίσης, αν τα ενθαρρύνετε να αναλάβουν το ρόλο του… παρουσιαστή. Εσείς απαθανατίζετε τις στιγμές με την κάμερά σας και ύστερα μέσα από τον υπολογιστή βλέπετε το αποτέλεσμα.

• Βεστιάριο

Ειδικά τα κορίτσια από μικρά αρέσκονται να δοκιμάζουν παπούτσια και ρούχα. Ακόμα και τα δικά τους. Ανοίξτε, λοιπόν, τη ντουλάπα και ξεκινήστε τις δοκιμές.

• Χρονοκάψουλα

Πάρτε ένα άδειο κουτί από καφέ. Γεμίστε το εξωτερικά με αυτοκόλλητα και ζωγραφιές. Βάλτε το παιδί σας να ζωγραφίσει κάτι αγαπημένο, να γράψει ένα μήνυμα, να το διπλώσει και τοποθετήστε το μέσα. Αυτή τη «χρονοκάψουλα» θα την ανοίξετε, ύστερα από χρόνια και θα εντυπωσιαστείτε εσείς και τα παιδιά σας.

• Μαγειρική & ζαχαροπλαστική

Τα πιτσιρίκια τρελαίνονται να δημιουργούν! Φτιάξτε μαζί τους κουλουράκια, αφήστε τα να πλάσουν ό,τι σχήμα θέλουν και ψήστε τα. Η διαδικασία παραγωγής ενός κέικ τα ενθουσιάζει, ενώ ακόμα και το ανακάτεμα του φαγητού φαίνεται στα μάτια τους… δημιουργία.

• Αναμνήσεις

Μπορείτε να ταξινομήσετε τις αναμνήσεις σας, ξεκινώντας από τις πρόσφατες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Βρείτε άδεια βάζα και τοποθετήστε μέσα μία φωτογραφία, ένα βότσαλο από την παραλία, ένα κουκουνάρι από το βουνό. Φτιάξτε ένα ράφι και συγκεντρώστε τις… αναμνήσεις.

• Παλιά ρούχα και παιχνίδια

Στις μικρές ηλικίες πολύ γρήγορα τα παιδιά βαριούνται κάποια παιχνίδια τους, ενώ αναπτύσσονται και τα ρούχα ή τα παπούτσια ξαφνικά δεν τους κάνουν. Μαζευτείτε στο δωμάτιο, ξεχωρίστε τα… άχρηστα, βάλτε τα σε σακούλες και με την πρώτη ευκαιρία παραδώστε τα σε κάποιους, που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

Ιδέες γεννιούνται συνεχώς, αρκεί να έχετε όρεξη και να θυμάστε ότι το παιδί σας θέλει να περνά χρόνο μαζί σας πραγματικό και όχι απλά να είστε στο ίδιο δωμάτιο.