Όσο περισσότερα παιδιά έχουμε, τόσο παραγωγικοί είμαστεΟι γονείς δύο ή περισσοτέρων παιδιών είναι πιο παραγωγικοί στη δουλειά τους, τουλάχιστον σε ορισμένες εργασίες και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, σύμφωνα με μία καινούργια μελέτη.

Η έρευνα έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας του Σεντ Λούις. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τόσο οι μπαμπάδες όσο και οι μαμάδες δύο ή περισσοτέρων παιδιών, που εργάζονται στα οικονομικά ήταν πιο παραγωγικοί σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, με… πρωταθλήτριες τις μητέρες.

Οι «πρωταθλήτριες» ήταν μητέρες με ελαστικότητα στον τομέα απασχόλησης, που έχουν τη δυνατότητα του οικογενειακού προγραμματισμού, αλλά και την οικονομική επιφάνεια να το κάνουν. Και μπορεί οι συγκεκριμένες γυναίκες να μην ήταν ιδιαίτερα αποδοτικές, όταν τα παιδιά των ήταν μωρά, αλλά όσο τα παιδιά μεγαλώνουν αυξάνεται και η παραγωγικότητά τους.

Η αλήθεια είναι ότι το δείγμα των ερευνητών ήταν κυρίως ακαδημαϊκοί στον τομέα των οικονομικών. Πρακτικά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν μόνοι τους ένα μεγάλο μέρος του καθημερινού επαγγελματικού χρονοδιαγράμματός τους και διαφέρουν κατά πολύ από τους υπολοίπους εργαζόμενους.

Εκείνο, που επίσης εντυπωσιάζει, είναι ότι γυναίκες και άνδρες δήλωσαν κατά την έρευνα ότι μπορούν εξίσου εύκολα να ισορροπήσουν καριέρα και οικογένεια.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε σε μεγάλη εφημερίδα των Ηνωμένων Πολιτειών και η ηλεκτρονική σελίδα της άμεσα γέμισε με μηνύματα-παράπονα από εργαζόμενους, που στην πλειονότητά τους έγραφαν ότι δεν τους φθάνουν οι 24 ώρες της ημέρας, για να τελειώσουν όσα πρέπει να κάνουν για τη δουλειά και την οικογένειά τους.