Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό)

Μωσαϊκό...αναμνήσεων, κάτω από το φωτεινό ήλιο. καλοκαιρινό γλυκό μόνο; Όχι! Ώρα για μία πιο χειμωνιάτικη παραλλαγή...

Τι θα χρειαστείς για το μωσαϊκό:

  • 2 πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • Μισό ποτήρι του νερού κονιάκ ή λικέρ με γεύση της επιλογής σου
  • 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 2 κουταλιές σιρόπι σοκολάτας
  • Νιφάδες σοκολάτας
  • αντικολλητικό χαρτί για το τύλιγμα


Τι θα χρειαστείς για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Γλυκό του κουταλιού της επιλογής σου (προτείνουμε κεράσι)
  • Σαντιγί
  • Αποξηραμένα φρούτα
  • Καρύδια ή αμύγδαλα
  • τρούφα σοκολάτας

 Εκτέλεση 

Χτύπησε στο μιξερ το βούτυρο μαζί με το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σπάσε με τα χέρια σου σε μεγάλα κομμάτια το ένα πακέτο μπισκότων και βάλε το στο μείγμα, ανακατεύοντας με τα χέρια σου καλά όλα τα υλικά μαζί.

Πρόσθεσε λίγα καρύδια ή αμύγδαλα, σιρόπι σοκολάτας και τις νιφάδες σοκολάτας. Ανακάτεψε καλά το μείγμα μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα.

Άμα, είναι πολύ στερεό, πρόσθεσε λίγο παραπάνω λικέρ ή κονιάκ.

Βάλε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) και φτιάξ'το έτσι, ώστε να έχει ενα κυλινδρικό σχήμα, σαν κορμός.

Σφίξε καλά το μείγμα με το αντικολλητικό χαρτί, για να μην προεξέχει από τις γωνίες του. Βάλε το στη κατάψυξη για 3-5 ώρες και είναι έτοιμο!

Σέρβιρε το μωσαϊκό με ζάχαρη άχνη, γλυκό του κουταλιού, σαντιγί και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς!

Πηγή: www.ediva.gr