Τι κάνουν μέσα στη μήτρα τα έμβρυα;



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνει μέσα στη μήτρα ένα έμβρυο; Νομίζετε ότι απλά κοιμάται και γυρίζει γύρω από τον εαυτό του, μόνο και μόνο για να το καταλάβετε. Διαβάστε τι άλλο κάνει.


• Μαθαίνει τις γεύσεις

Τα συστατικά από τις τροφές, που καταναλώνει η μητέρα, διοχετεύονται μέσω του αμνιακού υγρού και από την 20η εβδομάδα και έπειτα το έμβρυο αποκτά γεύση και αντιλαμβάνεται τις διαφορές. Υπάρχει μάλιστα και μία έρευνα, που έδειξε ότι τα μωρά γυναικών, που έτρωγαν πολλά καρότα, τα λάτρευαν αργότερα, όταν γεννήθηκαν.


• Αντιδρούν στο στρες


Σε μία έρευνα πανεπιστημίων της Βρετανίας όσο περισσότερο άγχος είχε η εγκυμονούσα τόσες περισσότερες φορές τα έμβρυα έφερναν το αριστερό χέρι τους μπροστά στο πρόσωπό τους. Οι επιστήμονες θεωρούν δεδομένο ότι τα συναισθήματα των εγκύων επηρεάζουν τα έμβρυα, όπως και τις κινήσεις τους.


• Κάνουν γκριμάτσες


Από την 24η εβδομάδα και μετά τα έμβρυα ξεκινούν να κάνουν… γκριμάτσες, οι οποίες είναι ξεκάθαρες με κάποιους τετραδιάστατους υπερήχους. Αρχικά διακρίνεται ένα χαμόγελο, ενώ μετά την 36η εβδομάδα το έμβρυο κάνει και πιο σύνθετες γκριμάτσες.


• Κλαίνε


Σιωπηρά. Αυτό έδειξε μία έρευνα, κατά την οποία οι επιστήμονες μαγνητοσκοπούσαν τους υπερήχους εμβρύων κατά το 3ο τρίμηνο, όταν έπαιζαν έναν συγκεκριμένο ήχο στη μητέρα και τα έμβρυα έβγαζαν τη γλώσσα έξω και έπαιρναν τη μορφή του κλάματος.


• Αναγνωρίζουν τραγούδια


Πολλές εγκυμονούσες συνηθίζουν να ακούν συγκεκριμένα τραγούδια, κατά τους μήνες της κύησης και έχει αποδειχθεί ότι υποσυνείδητα τα μωρά, μετά τον τοκετό θυμούνται τους συγκεκριμένους σκοπούς.


• Περιμένουν ένα άγγιγμα


Τα έμβρυα αντιδρούν θετικά στα χάδια και το άγγιγμα. Ειδικά κατά το 3ο τρίμηνο πολλά δείχνουν ότι περιμένουν πώς και πώς το άγγιγμα του πατέρα ή της μητέρας, ενώ πολλά απλώνουν το χέρι, όπως έχει φανεί σε υπερήχους.