Ο ρόλος του πατέρα στο σπίτι



Εάν ένας άντρας πάει καλά στη δουλειά του, είναι καλός πατέρας, αλλά δεν μπορεί να πει «σ’αγαπώ» στη σύντροφό του, καλύπτει την… αποστολή του; Εάν παρέχει όλα τα υλικά αγαθά, αλλά συναισθηματικά μένει πίσω; Ποιος αλήθεια πρέπει να είναι ο ρόλος του μέσα στην οικογένεια;  

Διαβάστε τους τέσσερις ρόλους, που πρέπει να έχει ένας άντρας μέσα στο σπίτι:

Προμηθευτής

Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι αρκεί να βάζουν χρήματα στο οικογενειακό ταμείο. Η αλήθεια είναι ότι… αποστολή τους είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Ο άντρας του σπιτιού θα πρέπει να βοηθά στο συναισθηματικό, τον ψυχολογικό, τον παιδαγωγικό τομέα της οικογένειάς του. Για να το επιτύχει αυτό, πρέπει πρώτα να αντιληφθεί ότι υπάρχουν και άλλα αγαθά εκτός από τα χρήματα, τα οποία πρέπει να προμηθεύει στην οικογένειά του.

Προστάτης


Αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα από το να δείρει τον τύπο της διπλανής πόρτας, επειδή προσέβαλε τη σύντροφό του. Σημαίνει ότι πρέπει να.. προστατεύει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή της, όπως επίσης και των παιδιών του. Επίσης, πρέπει να προστατεύει τον τρόπο ζωής τους και να προλαμβάνει ή να αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα.

Ηγέτης

Δεν πρέπει να απαιτεί από τα άλλα μέλη της οικογένειας να κάνουν μόνον αυτό, που εκείνος λέει και θέλει. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζει πρόβλημα, πρέπει να αναλάβει τα ηνία και να βρει τη λύση τους. Ο ηγέτης, άλλωστε, φαίνεται στα δύσκολα, όπως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα.

Δάσκαλος

Όχι στα μαθηματικά και τα λατινικά, αλλά με τη συμπεριφορά του, γίνεται δάσκαλος στα παιδιά του. Μην ξεχνάτε ότι τα μικρά έχουν σαν πρότυπο τους γονείς τους. Ειδικά τα αγόρια έχουν τους μπαμπάδες. Πρέπει να δίνετε το καλό παράδειγμα, λοιπόν, σε κάθε σας κίνηση.