Τι πρέπει να ξέρεις πριν ανοίξεις το χρώμα μαλλιών σου

fiogf49gjkf0d
Σου δίνουμε 5 tips για να αποφασίσεις τι θα κάνεις με το χρώμα μαλλιών σου!


Αποφάσισε πόσο θέλεις να ασχολείσαι με τα μαλλιά σου

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν θα κάνεις ανταύγειες ή αν θα βάψεις όλα. Το να βάψεις τα μαλλιά σου, σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη προσπάθεια για να τα διατηρήσεις, και είναι μεγαλύτερο το κόστος γιατί συνήθως θέλουν βάψιμο κάθε 4-6 βδομάδες.

Αν όμως κάνεις ανταύγειες, δεν απαιτείται τόση προσπάθεια από εσένα, μιας και μπορείς να κανονίζεις ραντεβού για τα μαλλιά σου μια φορά κάθε 12 βδομάδες

Χρησιμοποίησε χρώματα που ταιριάζουν στο δέρμα σου

Μπορεί να θέλεις να κάνεις ένα ξανθό πλατινέ, αλλά αν το δέρμα σου είναι πιο χρυσαφί αντί για λευκό, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Αν το δέρμα σου έχει κίτρινους ή ροζ τόνους, δε θέλεις πολύ χρυσό ξανθό επειδή θα τονίζει τους τόνους του δέρματός σου.

Αν έχεις σκούρο δέρμα, είναι καλό κοντά στις ρίζες να έχεις πιο σκούρο χρώμα από το χρώμα που θα βάψεις τα μαλλιά σου ή τις ανταύγειες που θα κάνεις. Έτσι έχεις ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αν δεν είσαι σίγουρη για τους τόνους του δέρματός σου, ψάξε για φωτογραφίες με celebrities που έχουν παρόμοιο χρώμα δέρματος με εσένα.

Μη φοβάσαι να πάρεις φωτογραφίες από αυτό που σου αρέσει στο μέρος που σου φτιάχνουν τα μαλλιά. Το κάνει ευκολότερο και για το άτομο που σε περιποιείται, αλλά και για σένα!

Πλαισίωσε το πρόσωπό σου

Χρησιμοποιώντας ανταύγειες για να αλλάξεις το χρώμα μαλλιών σου, πλαισιώσεις το πρόσωπό σου και θα το κάνεις να φαίνεται πιο φυσικό. Επειδή τα μαλλιά που βρίσκονται γύρω από το πρόσωπό σου είναι πιο λεπτά και έχουν πιο ανοιχτό χρώμα, σιγουρέψου ότι οι ανταύγειες σου είναι πιο ανοιχτόχρωμες κοντά στο πρόσωπό σου και στις άκρες των μαλλιών.

Μην πας στα ‘80s

Μπορεί να μην θυμάσαι/ξέρεις, αλλά στη δεκαετία του '80 συνήθιζαν να κάνουν ανταύγειες που ήταν στο χρώμα του μπρούτζου. Να είσαι σίγουρη για τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείς, γιατί υπάρχουν μερικά που μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου από καστανά πορτοκαλί και από ξανθά κίτρινα.

Αν θέλεις να μειώσεις τα έξοδα, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού ή χαμομήλι για να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου.

Αν έχεις καστανά μαλλιά που θέλεις μερικούς φυσικούς κόκκινους τόνους, μπορείς να βράσεις κανέλα και να την απλώσεις στα μαλλιά σου.

Η κατάσταση των μαλλιών σου

Αν και ο χειμώνας μπορεί να ταλαιπωρεί το δέρμα σου, το καλοκαίρι με τον ήλιο, το χλώριο και το θαλασσινό νερό, μπορεί να κάνει ζημιά στα μαλλιά σου.

Αφού σκεφτείς όλα τα παραπάνω, η πιο σημαντική ερώτηση είναι αν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις το χρώμα μαλλιών σου!

Πηγή: www.ediva.gr