Γίνετε και εσείς παιδιά στην παραλία!


Σίγουρα το μπάνιο στη θάλασσα είναι από μόνο του πολύ διασκεδαστικό για τα μικρά παιδιά, ωστόσο υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε για να περάσουν τα παιδιά, αλλά και εσείς ακόμα καλύτερα. Ας δούμε μερικές ιδέες:
  • Κατασκευάστε κάστρα. Οι αμμώδεις παραλίες είναι ιδανικές για κατασκευή κάστρων και το μόνο που χρειάζεστε είναι τα κουβαδάκια του παιδιού σας και πολλή φαντασία.
  • Φτιάξτε ηφαίστεια. Αν το να φτιάξετε μια καστροπολιτεία σας φαίνεται πολύ κουραστικό, κατασκευάστε ένα ηφαίστειο συσσωρεύοντας άμμο. Κάντε μια τρύπα στην κορυφή και αφήστε τα παιδιά να το γεμίσουν με νερό, που καθώς θα πέφτει θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση της λάβας.
  • Κυνήγι θησαυρού. Σε μια παραλία μπορείτε να βρείτε υπέροχα πράγματα, όπως κοχύλια, περίεργες πετρούλες, βοτσαλάκια και πολλούς άλλους κρυμμένους θησαυρούς, που θα ξετρελάνουν τους μικρούς σας ντετέκτιβ.
  • Νεροπίστολα. Αφήστε τα παιδιά σας να παίζουν με το νερό και να καταβρέχονται, αρκεί να τους εξηγήσετε ότι θα πρέπει να είναι προσεχτικά και να μην ενοχλούν τους ανθρώπους που είναι γύρω τους.
  • Σκάψτε ένα πηγάδι. Κάντε εσείς το «δύσκολο» έργο του σκαψίματος και μετά βάλτε τα μικρά σας να κουβαλάνε νερό με τα κουβαδάκια τους για να γεμίσουν το πηγάδι τους.
  • Ηλιακό ρολόι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πετρούλες και ένα ξύλο και τα παιδιά σας θα εντυπωσιαστούν, όταν ανακαλύψουν έναν υπέροχο τρόπο για να βλέπουν πως περνά η ώρα.
  • Ζωγραφική στα βότσαλα. Φέρτε μαζί σας στην παραλία νερομπογιές και πινέλα, βρείτε πλατιά βότσαλα και αφήστε τους μικρούς σας καλλιτέχνες να δείξουν το ταλέντο τους στην ζωγραφική.

Να θυμάστε ότι οι ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού στην παραλία χρειάζονται και την απαραίτητη προστασία, γι’ αυτό φροντίστε πάντα τα παιδιά σας να φορούν αντηλιακό, καπέλο και γυαλιά ηλίου και να πίνουν συχνά δροσερό νερό.