«Χτίστε» το μυαλό τους, παίζοντας με τουβλάκιαΚοίτα, άγγιξε, παράλειψε, πήδα! Τα μικρά παιδιά χρειάζονται παιχνίδια τόσο δραστήρια όσο είναι και αυτά. Ανακαλύψτε τη σημασία της μάθησης μέσω των παιχνιδιών.

Μετατρέψτε το παιχνίδι σε εκπαιδευτική εμπειρία. Η μάθηση μπορεί να είναι διασκέδαση, ειδικά όταν ασχολούνται τα παιδιά σας με δραστηριότητες, που χρησιμοποιούν όλες τις αισθήσεις τους.

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Η θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης λέει ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με οκτώ ειδών νοημοσύνη: γλωσσική, λογικομαθηματική, χωροταξική, σωματική-κιναισθητική, μουσική, διαπροσωπική, ενδοπροσωπική και νατουραλιστική.

Τα περισσότερα σχολεία ασχολούνται με μερικές από αυτές στην τάξη, ιδιαίτερα με τη γλωσσική και τη λογική-μαθηματική. Έρευνες, όμως, δείχνουν ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν τους δίνονται ευκαιρίες μάθησης, που ενσωματώνουν όλα τα είδη της πολλαπλής νοημοσύνης.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Η κιναισθητική νοημοσύνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Το να χρησιμοποιείτε το σώμα σας, την ώρα που μαθαίνετε νέα πράγματα, συμβάλλει στη βελτίωση της νευρωνικών συνδέσεων και την κατασκευή νέων οδών στον εγκέφαλο.
Η κατανόηση της κιναισθητικής νοημοσύνης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα παιδιά, καθώς τα περισσότερα είναι κιναισθητικοί μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι μαθαίνουν καλύτερα, όταν χρησιμοποιούν το σώμα τους, ενώ εξασκούν το μυαλό τους.

ΠΏ´Σ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Υπάρχει μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων, που θα ενθαρρύνουν τη χρήση της κιναισθητικής νοημοσύνης. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αποφύγετε δραστηριότητες, που απαιτούν την καθιστική προσοχή τους και προτιμήστε εκείνες, που πρέπει να κινούν χέρια και πόδια.

Κηπουρική, μαγειρική, χορός, τραγούδι, υποκριτική, κουκλοθέατρο, εκτέλεση πειραμάτων, σπορ, παζλ, είναι όλοι άριστοι τρόποι για να ξεκινήσουν την κιναισθητική μαθητή.