Τα πιο συνηθισμένα λάθη των γονιών με το μπιμπερό


Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί τον καλύτερο τρόπο διατροφής ενός μωρού, αφού προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στην υγεία και την ανάπτυξη του. Ωστόσο αν για οποιονδήποτε λόγο αποφασίσετε να δώσετε στο μωρό σας γάλα σε σκόνη, θα πρέπει να αποφύγετε τα παρακάτω λάθη που πολύ συχνά κάνουν οι γονείς:
  • Δεν αποστειρώνουν τα μπιμπερό. Τους πρώτους μήνες και τουλάχιστον μέχρι το μωρό να ξεκινήσει στερεά τροφή, θα πρέπει τα μπιμπερό και οι θηλές να αποστειρώνονται συστηματικά.
  • Δεν πετούν το γάλα, που περίσσεψε στο μπιμπερό. Τα μωρά δεν πίνουν κάθε φορά την ίδια ποσότητα. Μπορείτε να διατηρήσετε το γάλα για περίπου μία ώρα, αλλά, αν μέσα σε αυτό το διάστημα το μωρό σας δεν το καταναλώσει, θα πρέπει να το πετάξετε.
  • Δεν χρησιμοποιούν τις σωστές θηλές. Η θηλή θα πρέπει να έχει πλατιά βάση και την κατάλληλη τρύπα, ώστε το μωρό να μην δυσκολεύεται να καταπιεί, αλλά ούτε να ρουφά αέρα και να πνίγεται από την πολλή ποσότητα.
  • Ρίχνουν την σκόνη σε χλιαρό νερό ή σε νερό που δεν έχουν βράσει. Το νερό θα πρέπει να έχει βράσει καλά, για να σκοτωθούν τα μικρόβια που περιέχει, αλλά και τα μικρόβια που πιθανόν υπάρχουν στο γάλα σε σκόνη. Μην ρίχνετε τη σκόνη, όταν το νερό είναι καυτό, αλλά αφήστε το λίγο να κρυώσει.
  • Δεν χρησιμοποιούν την σωστή ποσότητα. Λιγότερη ποσότητα σκόνης δεν θα καλύπτει την πείνα του μωρού, ενώ περισσότερη μπορεί να βαρύνει το στομάχι του. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί.
  • Αφήνουν το μωρό να κοιμάται με το μπιμπερό. Μην αφήνετε το μωρό σας να αποκοιμιέται με το μπιμπερό, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα δοντάκια του, αλλά και στα αυτάκια του. Το μπιμπερό δεν είναι πιπίλα.