Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά...αλλιώς!

Γράφει η Μαρία Φραγκάκη

Τι θα λέγατε φέτος να βάφατε τα πασχαλινά σας αυγά παρέα με τα παιδιά σας; Εκείνα θα το βρουν πολύ διασκεδαστικό, ενώ για εσάς θα είναι μια λιγότερο μονότονη διαδικασία, αφού θα έχετε παρεούλα. Ξεχάστε την παραδοσιακή μεθοδο, για να βάψετε τα αυγά σας και πειραματιστείτε με κάτι διαφορετικό. Σε πρώτη φάση, βράζετε τα αυγουλάκια σας. Τώρα, όσον αφορά τη μέθοδο διακόσμησης των αυγών, εσείς αποφασίζετε.

Κουνελάκια: Bάψτε τα αυγά σας στο χρώμα που θέλετε, κόκκινα για παράδειγμα και μετά με ένα μαύρο μαρκαδόρο, ζωγραφίστε μουστάκια, ματάκια, στόμα, μυτούλα. Για να κάνετε τα αυτάκια, μπορειτε να κόψετε δυο οβάλ κομμάτια από λευκό χαρτόνι και να τα κολλήσετε με κόλλα πάνω στο πάνω μέρος του αυγού. Έτοιμος ο Μπάνυ!

Πινέλο: Μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας με πινέλο, χρησιμοποιώντας τις βαφές αυγών ή ακόμα και νερομπογιές. Το αποτέλεσμα θα είναι λίγο καλλιτεχνικό και αφηρημένο, ενώ τα παιδιά θα χαρούν πάρα πολύ που θα δημιουργήσουν πάνω στα αυγά.

Μαρκαδόρος: Ιδανική μέθοδος για μικρότερα παιδιά, καθώς είναι πιο εύκολο να ζωγραφίζουν με τους μαρκαδόρους. Προτιμήστε ιδανικά χοντρούς μαρκαδόρους σε πολλά χρώματα και αφήστε τα υπόλοιπα στα παιδιά σας. Εκείνα ξέρουν τί πρέπει να κάνουν. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Φατσούλες: Mε ένα λεπτό πινέλο ή με ένα μαρκαδόρο, μπορείτε να κάνετε προσωπάκια ακόμα και πάνω στα λευκά αυγά, ζωγραφίζοντας μουστάκι, γυαλιά, μούσια...Βέβαια, αυτή η ιδέα είναι ιδανική για μεγαλύτερα παιδιά, που διαθέτουν υπομονή. Διαφορετικά, μπορείτε να τα ζωγραφίσετε εσείς. Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν. 

Γκλίτερ: Αν θέλετε λαμπερά αυγά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε διακόσμηση με γκλίτερ. Να έχετε κατά νου πάντως, ότι η μέθοδος αυτή "λερώνει" λίγο περισσότερο από τις υπόλοιπες. Πάνω στα βαμμένα αυγά απλώνετε ανομοιόμορφα λίγη κόλλα και μετά βάζετε το γκλίτερ. Μπορείτε επίσης με την κόλλα να ζωγραφίσετε κύκλους και μετά να ρίξετε πάνω το γκλίτερ. Τέλειο!