Κάντε την ζωή στο σπίτι με τα παιδιά πιο εύκολη

fiogf49gjkf0d

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ζωή σε ένα σπίτι με παιδιά δεν είναι πάντα ρόδινη. Σίγουρα υπάρχει πολλή αγάπη και στιγμές αληθινής ευτυχίας, ωστόσο μέσα στη μέρα δεν λείπουν και τα νευρά, οι φωνές, οι γκρίνιες, τα κλάματα και η γενικότερη ένταση. Επειδή, λοιπόν, το μεγάλωμα των παιδιών είναι από μόνο του μια πολύ δύσκολη υπόθεση, ας δούμε πώς μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.
  • Θέστε τους κανόνες σας και οργανώστε βάση αυτών την καθημερινότητα σας.. Στο σπίτι σας οι ενήλικες είστε εσείς και άρα εσείς είστε αυτοί που αποφασίζετε τι επιτρέπεται και τι όχι. Διδάξτε στα παιδιά σας πως πρέπει να φέρονται, εξηγείστε τους τι θέλετε από αυτά και ποιες αρχές επιθυμείτε να αποκτήσουν στη ζωή τους. Για τα σοβαρά και σημαντικά θέστε κανόνες και επιμείνετε στην εφαρμογή τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλης της οικογενείας.
  • Θυσιάστε κάτι, για να κερδίσετε κάτι μεγαλύτερο. Αν οι συνθήκες της καθημερινότητας ή οι οικονομικές συγκυρίες δεν σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε όλα όσα θέλετε ή να προσφέρετε στα παιδιά σας όλα όσα επιθυμείτε, μην αγχώνεστε. Τα παιδιά πάνω από όλα χρειάζονται αγάπη. Δώστε τους απλόχερα την αγάπη σας και για τα υπόλοιπα θέστε προτεραιότητες. Ίσως χρειαστεί να στερηθούν κάτι, για να κερδίσουν κάτι σπουδαιότερο λίγο αργότερα.
  • Μην ασχολείστε με τους γύρω σας, αλλά μόνο με την οικογένεια σας. Μην συγκρίνετε τα παιδιά σας με αλλά παιδιά, μην μπαίνετε στο τριπάκι να συγκρίνετε τη ζωή σας με τις ζωές των άλλων. Προσπαθήστε να κάνετε ό,τι θεωρείτε σωστό για την οικογένεια σας με γνώμονα το καλό των παιδιών σας, χωρίς να αναλώνεστε στο τι κάνουν οι άλλοι με τα δικά τους παιδιά.
  • Βάλτε τάξη στο σπίτι σας, για να βάλετε τάξη και στη ζωή σας. Παιχνίδια και ρούχα πεταμένα παντού, ένα σημαντικό έγγραφο που αγνοείται η τύχη του ή που, ακόμα χειρότερα, μουντζουρώθηκε από το παιδί σας και φυσικά τα νεύρα σας στο κόκκινο. Μάθετε τα παιδιά σας να μαζεύουν τα πράγματα τους από μικρά, χαρίστε τα παιχνίδια που δεν παίζουν πια ή τα ρούχα που δεν τους κάνουν και δημιουργείστε μικρούς ή μεγαλύτερους χώρους αποθήκευσης για να είναι όλα εν τάξει. Είναι σίγουρο ότι ένα καθαρό και οργανωμένο σπίτι θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.