Αγαπήστε τον εαυτό σας, για να δώσετε αγάπη στα παιδιά σας



Για να είναι ευτυχισμένο το παιδί σας, πρέπει κι εσείς να είστε ήρεμη, χαρούμενη, ώστε να έχετε τη δύναμη να του προσφέρετε αγάπη. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να σταματήσετε να παίζετε τον ρόλο της superwoman, που τα προλαβαίνει όλα, να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να τον αγαπήσετε.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ...πυρηνικός φυσικός, για να καταλάβει ότι για τις περισσότερες μητέρες οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές. Η πίεση του χρόνου, όμως, προκαλεί μία τεράστια ψυχολογική πίεση. Ένας τεράστιος βράχος είναι στο στήθος σας. Τα μάτια σας καρφωμένα στο ρολόι και τρέχετε σαν τον αγαπημένο Θανάση Βέγγο στις ταινίες του.

Αυτή η πίεση φέρνει πονοκεφάλους, προβλήματα στη σχέση με τον σύντροφό σας και πολλά άλλα ψυχολογικά και ψυχοσωματικά ζητήματα.
Ποιο είναι το καλύτερο, που έχετε να κάνετε; Να ασχολείστε με τον εαυτό σας κάποιες στιγμές, έστω κι αν αυτό απαιτεί κάτι άλλο να μείνει… πίσω.

Όσο εύκολο ακούγεται στη θεωρία το να βρει μια μητέρα χρόνο για τον εαυτόν της, άλλο τόσο δύσκολο είναι να το εφαρμόσει στην πράξη. Παρ’όλα αυτά, όμως, μπορείτε να κάνετε κάποια σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση πριν καταλήξετε σε ένα ψυχιατρείο…

  • ΑΣΚΗΣΗ. Δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε ή να κάνετε βάρη για μία ώρα, ώστε να χαλαρώσει το μυαλό σας. Πολλές φορές μόνο και ένας περίπατος για 10-15 λεπτά είναι αρκετός.
  • ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ. Πριν ξεκινήσετε για να παραλάβετε τα παιδιά από το σχολείο ή φεύγοντας από τη δουλειά, προσπαθήστε να ξεκλέψετε δυο-τρία λεπτά. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε κάτι ευχάριστο. Απολαύστε την ησυχία σας.
  • ΒΟΗΘΕΙΑ. Μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από μία φίλη σας. Να θυμάστε ότι δεν είναι το ίδιο με τη βοήθεια της μητέρας σας. Με τη φίλη έχετε πολλά κοινά στο μυαλό σας και θα σας καταλάβει με μεγαλύτερη ευκολία.
  • ΝΤΑΝΤΑ. Αν μπορείτε να την πληρώσετε, έστω και για λίγες ώρες μέσα στην εβδομάδα, θα δείτε γρήγορα ότι τα αξίζει τα λεφτά της. Θα αγοράσετε… χρόνο για τον εαυτό σας.