Πώς να επιλέξετε καρότσι για το μωρό σας;Μια από τις πιο σημαντικές αγορές που θα κάνετε για το μωράκι σας είναι το καρότσι, καθώς πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του. Με τόσες επιλογές όμως που υπάρχουν στην αγορά, είναι φυσικό να μπερδευτείτε λίγο και να αναρωτιέστε ποιο είναι το κατάλληλο για σας. Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε:
  • Κόστος. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο η τιμή ενός καροτσιού μπορεί να φτάσει σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ, γι’ αυτό πριν βγείτε για ψώνια αποφασίστε σε ποια επίπεδα τιμών θα κινηθείτε.
  • Χρήση. Αν είστε αθλητικοί τύποι και σας αρέσουν οι εκδρομές ή οι βόλτες στις παραλίες και την ύπαιθρο, θα πρέπει να διαλέξετε ένα καρότσι για όλα τα εδάφη.
  • Μέγεθος και βάρος. Σκεφτείτε πόσο εύκολα θα μπορείτε να μεταφέρετε το καρότσι σας και κυρίως ελέγξτε αν χωράει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Επίσης, αν μένετε σε πολυκατοικία φροντίστε να χωράει άνετα στο ασανσερ.
  • Travel system. Αν μετακινείστε αποκλειστικά με το αυτοκίνητο σας, πιθανόν να σας βολεύει ένα travel system, το οποίο συνδυάζει καρότσι με κάθισμα αυτοκινήτου.
  • Αποθηκευτικός χώρος. Το καρότσι θα πρέπει να έχει κάποιου είδους αποθηκευτικό χώρο για τα παιχνίδια του μωρού ή την τσάντα με τα απαραίτητα που θα κουβαλάτε μαζί σας.
  • Πρόσθετα αξεσουάρ. Σκεφτείτε αν το καρότσι συνοδεύεται από πρόσθετα αξεσουάρ, όπως ομπρέλα ή κουκούλα βροχής, ποδόσακο, τσάντα κλπ. 
  • Test drive. Πριν το αγοράσετε βεβαιωθείτε ότι σας βολεύει. Σπρώξτε το λίγο μέσα στο κατάστημα και βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το στρίψετε άνετα ή να το ανοιγοκλείσετε.
Τέλος, να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε ένα καρότσι που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς με αυτό θα μεταφέρετε ότι πιο πολύτιμο έχετε, το μωράκι σας!