Πρέπει ή όχι να κάνετε sex κατά την εγκυμοσύνη;



Στην εγκυμοσύνη τον πρώτο λόγο για το σεξ έχει το ζευγάρι και ο γιατρός. Όλα τα άλλα αποδεικνύονται μύθοι και όχι πραγματικότητα. Ο μαιευτήρας θα «ορίσει» στην εγκυμονούσα ποια περίοδο μπορεί άφοβα να απολαμβάνει τον έρωτα με τον σύντροφό της, ενώ το ζευγάρι έχει κάθε δικαίωμα να ακολουθεί την… όρεξή του.
Πάμε, λοιπόν, να καταρρίψουμε τους μύθους:

ΜΥΘΟΣ 1ος: ΤΟ ΣΕΞ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ
Σε καμία περίπτωση με το σεξ δεν μπορεί να τραυματιστεί το έμβρυο. Αντίθετα είναι απόλυτα ασφαλές για τον καρπό του έρωτα ενός ζευγαριού, εκτός εάν ο μαιευτήρας πει το αντίθετο, επειδή η γυναίκα αντιμετωπίζει μία υψηλού ρίσκου εγκυμοσύνη. Συνήθως οι γιατροί είναι αντίθετοι στο σεξ, όταν υπάρχει ιστορικό αποβολών, όταν υπάρχει ανεξήγητη αιμορραγία, απώλεια αμνιακού υγρού ή σε περίπτωση, που ο τράχηλος παρουσιάζει πρόβλημα.

ΜΥΘΟΣ 2ος: ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ
Όσο αστείο κι αν το θεωρείτε και όμως υπάρχουν αρκετά ζευγάρια, που το πιστεύουν. Και όμως το έμβρυο δεν έχει ιδέα τι γίνεται. Είναι καλά προφυλαγμένο μέσα στον αμνιακό σάκο του.

ΜΥΘΟΣ 3ος: Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ
Αντίθετα πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ. Οι ορμόνες, βλέπετε, της εγκυμονούσας παίζουν πολύ περίεργα παιχνίδια. Μπορεί το Α’ τρίμηνο να μην έχει καθόλου όρεξη, μιας και τα πάντα αλλάζουν μέσα της, αλλά αυτό αλλάζει πολύ γρήγορα…

ΜΥΘΟΣ 4ος: Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Μην είστε αφελείς. Αυτούς τους εννέα μήνες της ζωής σας πρέπει να είστε πολλαπλά προσεκτικοί. Τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα δεν καταλαβαίνουν, εάν είστε έγκυος ή όχι. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Να είστε βέβαιη ότι ο σύντροφός σας δεν έχει κανένα πρόβλημα ή να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό, εάν υπάρχει ακόμα και η παραμικρή αμφιβολία.