Είναι τα spa ασφαλή στην εγκυμοσύνη;Μία βόλτα σε ένα spa, σε ένα κέντρο ομορφιάς, μπορεί να είναι το ιδανικό για μία γυναίκα, αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να είστε σίγουρες για την ασφάλειά σας. Διαβάστε τι πρέπει να γνωρίζετε, πριν κανονίσετε το ραντεβού.

Η ΣΑΟΥΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Όταν είστε έγκυος, είναι σημαντικό να αποφεύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να αυξήσει τη θερμοκρασία σας. Σάουνα, υδρομασάζ, ατμούς, περιτύλιξη σώματος και μαθήματα γιόγκα σε ζεστό περιβάλλον είναι απαγορευτικά. Εάν η θερμοκρασία του σώματος της μητέρας ανέβει σημαντικά, το έμβρυο μπορεί να είναι πολύ ζεστό και δεν έχει κανέναν τρόπο να χάσει αυτήν τη θερμότητα, λένε οι γιατροί.
«Γνωρίζουμε ότι ακόμα και ο πυρετός συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο συγγενών ανωμαλιών, ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο" υποστηρίζουν και τονίζουν: «Ενώ δεν ξέρουμε, αν η εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σας ανεβαίνει από τον πυρετό, είναι το ίδιο, όμως, όπως όταν ανεβαίνει κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας spa. Άρα δεν πρέπει να το ρισκάρετε."

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Να είστε επιφυλακτικές στην αρωματοθεραπεία και τα αιθέρια έλαια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή δεν γνωρίζουμε πολλά γι 'αυτά και τις πιθανές παρενέργειές τους. Ορισμένες ουσίες, που μεταφέρονται από το δέρμα, θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για το έμβρυο. Υπάρχουν ορισμένα έλαια, όπως το λεμόνι και το ροδόξυλο, τα οποία θεωρούνται ότι είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά πάντα να ρωτάτε πρώτα τον μαιευτήρα σας.

ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΑΝΑΣΚΕΛΑ
Στην αρχή το μασάζ στην πλάτη ή το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται εκπληκτικό. Όσο προχωρείτε στις εβδομάδες κύησης, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Μετά τον τέταρτο μήνα, μπορείτε να απολαύσετε κάποιες παροχές μόνο ανάσκελα. «Ξαπλωμένη ανάσκελα για πολύ ώρα μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης και τη μείωση στη ροή του αίματος του μωρού" υποστηρίζουν οι γιατροί.

ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ
Είναι καλύτερο να είστε πιο προσεκτικές στο πρώτο τρίμηνο και να αποφύγετε το βάψιμο των μαλλιών σας, γιατί τη συγκεκριμένη περίοδο σχηματίζονται τα όργανα του μωρού σας. Μετά το πρώτο τρίμηνο, μπορείτε να προτιμήσετε τις ανταύγειες, καθώς στη θεωρία είναι πιο ασφαλής, μιας και τα χημικά δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το κρανίο σας.

ΝΥΧΙΑ
Όσο για την περιποίηση των νυχιών; Καλύτερα να αποφύγετε τα ακρυλικά, καθώς τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν άγνωστες χημικές ουσίες. Αντίθετα οι περισσότεροι γιατροί δεν είναι αντίθετοι στο βάψιμο των νυχιών.