Πότε να ξαναπροσπαθήσετε, ύστερα από μία αποβολή

What is Miscarriage? What are the Symptoms? Treatment and Solutions of  Miscarriage | Bahçeci Blog

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι γυναίκες αποβάλουν μέχρι και τη δωδέκατη εβδομάδα κύησης.

Πρόκειται για μία καταστροφική εμπειρία, ειδικά όταν είχε προλάβει να κάνει τον πρώτο υπέρηχο και είχε δει το έμβρυο στην οθόνη. Η σκέψη και μόνο της προσπάθειας να συλλάβουν και πάλι, μπορεί να είναι πολύ δύσκολή, καθώς φοβούνται ότι και πάλι θα αποβάλουν.

Ύστερα από μια αποβολή, στατιστικά η πιθανότητα να επαναληφθεί το… κακό, είναι μία στις οκτώ. Αν, όμως, μία γυναίκα έχει στο ιστορικό της τρεις αποβολές στη σειρά, θα πρέπει να το αναφέρει στον γυναικολόγο της για περαιτέρω εξέταση.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ
Είναι, συνήθως, καλύτερο να περιμένετε τουλάχιστον τρεις μήνες, πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος και πάλι έτσι, ώστε η μήτρα σας να έχει επιστρέψει στην κανονική της κατάσταση. Εάν έχετε χάσει πολύ αίμα κατά τη διάρκεια της αποβολής σας, τότε τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό σας θα είναι χαμηλά, οπότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι οι εξετάσεις να σας δείξουν ότι έχετε επιστρέψει σε επίπεδα προ εγκυμοσύνης, πριν κάνετε τη νέα σας προσπάθεια.
Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο γυναικολόγος μπορεί να σας συμβουλεύσει να περιμένετε ακόμα περισσότερο χρόνο.

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΒΑΛΑΤΕ
Θα βοηθήσει πολύ την ψυχολογία σας, εάν ανακαλύψετε τους πιθανούς λόγους, για τους οποίους χάσατε το έμβρυό σας.
Κάποιες γενετικές ανωμαλίες είναι η κύρια αιτία της αποβολής. Πρέπει να κάνετε έλεγχο για χρωμοσωμικά προβλήματα ή κληρονομικές ασθένειες. Μερικές φορές οι συνθήκες, όπως η ενδομητρίωση και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών δυσχεραίνουν την κύηση. Μην φοβάστε να ρωτήσετε. Να θυμάστε όμως, ότι μερικές φορές απλά δεν υπάρχει εξήγηση, γιατί συνέβη σε ‘σας.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ
Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για αυτό, που συνέβη. Μιλήστε! Πείτε αυτό, που αισθάνεστε. Συζητήστε το με φίλους, με τον γιατρό σας, με τον σύντροφό σας ή αποταθείτε σε ειδικό.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ
Υπάρχουν τρόποι για να το κάνετε φυσικά. Προσέξτε τη διατροφή σας, απαλλαχτείτε από το στρες, πάρετε τις βιταμίνες και τα υποκατάστατα, που χρειάζεστε, και μαζί με τον σύντροφό σας αποφύγετε το αλκοόλ και σταματήστε να καπνίζετε.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜH
Από τη στιγμή, που καταφέρατε μία φορά να συλλάβετε, προσπαθήστε να μείνετε ήρεμη και να έχετε θετική σκέψη. Στατιστικά οι περισσότερες γυναίκες υποφέρουν από μόνο μία αποβολή.