Οι μύθοι για τη γονιμότητα των ανδρών

How to Be a Good Dad: 25 Simple Traits that Make an Awesome Father

Ακόμα επικρατεί η νοοτροπία πως σε ένα ζευγάρι, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τεκνοποίησης, το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στη γυναίκα παρά στον άνδρα. Μέγα λάθος. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι αφού η… πράξη θέλει δύο, οι γυναίκες και οι άνδρες μοιράζονται και τα ποσοστά ευθύνης.

Η αλήθεια είναι ότι σε περιπτώσεις με προβλήματα ένα τριάντα με 40% οφείλεται στον άνδρα, άλλο τόσο στη γυναίκα, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορά και στους δύο.

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΙΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
Λάθος. Η διατροφή παίζει και στον άνδρα πολύ σημαντικό ρόλο. Έρευνα της Βραζιλίας λέει ότι οι άνδρες, που έχουν διατροφή πλούσια σε κόκκινο κρέας, αλκοόλ και καφέ, τείνουν να έχουν αδύναμο σπέρμα και χαμηλά επίπεδα γονιμότητας σε σύγκριση με εκείνους, που τρώνε πολλά λαχανικά, φρούτα και φυτικές ίνες.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΦΟΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες, που προσπαθούν να συλλάβουν, λαμβάνουν καθημερινά συμπλήρωμα φολικού οξέος. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, όμως, οι άνδρες χωρίς αρκετό φολικό οξύ στη διατροφή τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν γενετικές ανωμαλίες στο σπέρμα τους.

Η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ
Εντάξει το «συνέχεια» δεν κάνει καλό. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει το ζευγάρι να απέχει της σεξουαλικής δραστηριότητας για ημέρες ή εβδομάδες. Έχει αποδειχθεί ότι μία ημέρα… ανάπαυλας είναι αρκετή. Εάν παρατείνετε την ξεκούρασή σας για περισσότερο από μία εβδομάδα κινδυνεύετε να καταστρέψετε την… παραγωγική διαδικασία.

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Αυτό κι αν είναι μύθος. Το στρες ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις για την κακή ποιότητα σπέρματος, καθώς επηρεάζει την παραγωγή τεστοστερόνης.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Αν και δεν αφορά μόνο στη γονιμοποίηση, ο άντρας που θέλει να αποκτήσει παιδί, καλό θα ήταν να σταματήσει το κάπνισμα. Ας αναλογιστείτε μόνο ότι μπορεί να μειώσει την… απόδοσή σας ακόμα και κατά 30%!