Πώς να χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

Why Do Babies Lose Weight After Birth? Experts Explain

Το καλοκαίρι οι γυναικείες ανασφάλειες για τα παραπανίσια κιλά και γενικότερα την εμφάνιση χτυπούν κόκκινο. Λίγο τα ρούχα που είναι πιο λεπτά και τονίζουν τις ατέλειες, λίγο τα μαγιό που αποκαλύπτουν περισσότερα από όσα πρέπει και οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο άγχος.

Αν ανήκετε στις γυναίκες που γέννησαν πρόσφατα, το πιο πιθανό είναι να αγχώνεστε ακόμα περισσότερα για τα κιλά που σας έμειναν. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να μελαγχολείτε, κοιτάζοντας το περσινό σας μαγιώ και τα παλιά σας σορτσάκια.

Σίγουρα το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης άλλαξε αρκετά και πιθανόν, ακόμα κι αν έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τον τοκετό, το βάρος σας να μην έχει επιστρέψει στα παλιά του επίπεδα. Δεν χρειάζεται όμως να στεναχωριέστε, αφού οι γυναίκες, που καταφέρνουν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης πολύ γρήγορα, είναι ελάχιστες. Για τις περισσότερες απαιτείται αρκετός χρόνος και πολλή προσπάθεια.

Χωρίς πίεση και άγχος ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα και σταδιακά θα επανέλθετε στα επιθυμητά σας κιλά:
  • Φροντίστε τη διατροφή σας. Αποφύγετε τα γλυκά, τα αναψυκτικά, το junk food και γενικά τις τροφές που δεν σας προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο κενές θερμίδες. Ακολουθείστε μια πιο ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις, και βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τα φρούτα του καλοκαιριού.
  • Θηλάστε, όσο περισσότερο μπορείτε. Εκτός από όλα τα γνωστά οφέλη που προσφέρει ο θηλασμός στην υγεία του μωρού και τη δική σας, βοηθά και στην απώλεια κιλών, καθώς κατά τη διάρκεια του θηλασμού καίτε πολλές θερμίδες.
  • Βάλτε την άσκηση στη καθημερινότητα σας. Αν το γυμναστήριο σας φαίνεται δύσκολο, βρείτε άλλους τρόπους για να ασκηθείτε, όπως για παράδειγμα το καθημερινό περπάτημα ή το κολύμπι.
  • Έχετε θετική διάθεση. Μην πιέζεστε να χωρέσετε στο στενό σας τζιν και μην απογοητεύεστε όταν βλέπετε τη ζυγαριά να κολλάει. Χρειάζεται αισιοδοξία και θετική διάθεση.

Να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να βάζετε ρεαλιστικούς στόχους και να γνωρίζετε ότι το αδυνάτισμα είναι μια διαδικασία, που θέλει τον χρόνο της!