Οι δυσάρεστες… στιγμές της εγκυμοσύνης

Is having diarrhea bad during pregnancy? - Hesculap.com

Όσα κι αν είναι τα εκπληκτικά συναισθήματα, που βιώνει μία γυναίκα, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της και του τοκετού, πάντα υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές, που οι μητέρες δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να ζήσουν ξανά.
Κατά καιρούς πολλές μητέρες έχουν γράψει ποια αρνητικά ξεχώρισαν σε αυτούς τους εννεα μήνες της ζωής τους.

ΠΟΝΟΙ ΤΟΚΕΤΟΥ

Αν και στις μέρες μας οι περισσότερες επιλέγουν τον τοκετό με καισαρική τομή, πολλές γυναίκες αδυνατούν να ξεχάσουν τις οδύνες του φυσιολογικού τοκετού. Δεν είναι λίγες μάλιστα εκείνες, που στο δεύτερο παιδί αρνούνται να γεννήσουν φυσιολογικά και προτιμούν το… ραντεβού.

ΚΟΥΡΑΣΗ
Οι εγκυμονούσες αντιλαμβάνονται ξαφνικά ότι πράγματα, που μέχρι πρότινος μπορούσαν να κάνουν με ευκολία, τώρα είναι δύσκολα ή ακόμα και αδύνατα. Με το παραμικρό αισθάνονται καταβεβλημένες και το μόνο, που μπορούν να κάνουν, είναι να καθίσουν στην καρέκλα ή να ξαπλώσουν στο κρεβάτι.

ΠΑΧΟΣ
Όσο και να γνωριζουν ότι πρόκειται για κάτι παροδικό, δεν μπορεί να μην ενοχλούνται από τα έξτρα κιλά και τις αλλαγές στο σώμα τους. Οι περισσότερες περνούν μία περίοδο, που περισσότερο ανησυχούν για το βάρος τους, παρά για την υγεία του εμβρύου τους.

ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ
Ίσως μία από τις πιο περίεργες στιγμές μίας εγκυμονούσας. Η εμπειρία είναι μοναδική και σίγουρα όχι ευχάριστη.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Για ορισμένους ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο ξαφνικά να βάλουν όρια στη διατροφή τους, αλλά και να αποκλείσουν κάποιες τροφές από το διαιτολόγιό τους, οπως -για παραδειγμα- ωμά λαχανικα υπό΄τον φοβο τοξοπλασματος.

ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ
Ένα από τα πιο εκνευριστικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Πολλές εγκυμονούσες έχουν περάσει απίστευτα πολλές ώρες με μία ενόχληση στην κύστη τους.

ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ...ΠΑΠΙΑΣ
Πάντοτε αναγνωρίζεις μία έγκυο γυναίκα, όταν τη δεις από πίσω την ώρα, που περπατά. Μην νομίζετε ότι για όλες είναι ευχάριστο και εύκολο.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Η μία έρχεται μετά την άλλη. Οι περίεργοι θέλουν να τα γνωρίζουν όλα. Μόνο το πώς έγινε η σύλληψη δεν ρωτούν. Κι ορισμένοι γίνονται πιεστικοί, αναιδείς και… ξέρουν τα πάντα.