Κάντε το παιδί σας να φάει ψάρι



Τα περισσότερα παιδιά, αν όχι όλα, δεν αγαπούν το ψάρι, κάνοντας τη ζωή της μαμάς τους δύσκολη, αφού θεωρείται απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξή τους. Ομηρικοί είναι οι καυγάδες και τα πείσματα, που ξεπηδούν μέσα από μια κουζίνα, στην οποία σερβιρίστηκε μια ψητή τσιπούρα ή ένας βραστός μπακαλιάρος.

Όμως, υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να κάνει και το πιο ατίθασο παιδί να φάει ψάρι και να του αρέσει! Πως; Τρώγοντάς το σε… κεφτέ! Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι θα ησυχάσετε.

Υλικά:

½ κιλό ψάρι βρασμένο (καλύτερα μπακαλιάρο ή σολομό)
½ κιλό πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
το ασπράδι ενός αυγού χτυπημένο ελαφρά
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
μια κούπα αλεύρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Καθαρίστε το ψάρι από τα κόκκαλα και την πέτσα και ανακατέψτε το μαζί με την πατάτα, το ασπράδι, τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά (άνηθο και μάραθο) πολύ καλά, ώστε να γίνουν σαν κιμάς για μπιφτέκια. Στο τέλος προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και μια κουταλιά λάδι. Ανακατέψτε πάλι και αφήστε το μίγμα να σταθεί σκεπασμένο στο ψυγείο για ένα τέταρτο.

Με ένα κουτάλι κάντε μπαλάκια από τη ζύμη, αλευρώστε τα και ρίξτε τα μέσα στο καλαμποκέλαιο, που έχετε ζεστάνει καλά από πριν. Όταν χρυσίσουν, βγάλτε τα από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και απλώστε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σερβίρετέ τα στα παιδιά μαζί με ρύζι, λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές (αν και καλό θα ήταν να αποφεύγονται τόσα τηγανητά μαζεμένα).

Καλή επιτυχία!