Πώς να ενισχύσετε το "δέσιμο" μπαμπά-παιδιού προγεννητικά!

Life Insurance While Pregnant l Gerber Life Insurance

Εάν έχετε αμφιβολίες για το ποια θα είναι η σχέση του συντρόφου σας με το παιδί, τότε αποφασίστε μαζί του το όνομα, που θα δώσετε στο μωρό. Σύμφωνα με έρευνες, αυτή η κίνηση κάνει τους πατεράδες να έρθουν πιο κοντά στη… διαδικασία.

Η έρευνα του πανεπιστημίου του Birmingham έδειξε ότι οι πατεράδες, που έμαθαν το φύλο του μωρού και συμμετείχαν στην απόφαση για το όνομά του, άμεσα ανέπτυξαν ισχυρότερους δεσμούς με εκείνο και με την εγκυμονούσα σύντροφό τους και άλλαξαν συμπεριφορά προς το καλύτερο.

Στη συγκεκριμένη μελέτη οι ερευνητές παρακολούθησαν τις αντιδράσεις και τα συναισθήματα των ανδρών από τη στιγμή, που έμαθαν ότι θα γίνουν μπαμπάδες μέχρι και τους πρώτους μήνες της πατρότητας. 

Οι έρευνα απέδειξε ότι, ενώ με τον υπέρηχο οι άνδρες ουσιαστικά αντιλαμβάνονται την ύπαρξη του παιδιού και η εγκυμοσύνη γίνεται πραγματικότητα και για εκείνους, το να ανακαλύψουν το φύλο του παιδιού και να του δώσουν όνομα, τους δένει συναισθηματικά, γιατί τους βάζει στη διαδικασία να σκεφθούν το αγέννητο παιδί ως πραγματικό πρόσωπο και να φανταστούν το μέλλον μαζί του.

Η έρευνα αυτή είχε ως στόχο να βρουν τρόπους, ώστε ο άντρας να μην μείνει ένας απλός πατέρας, αλλά να γίνει ένας σωστός μπαμπάς.