Πώς καταλαβαίνουμε οτι το μωράκι υποφέρει απο ωτίτιδα

Top 12 Home Remedies for Ear Pain in Kids

Ένα από τα πράγματα, που μπορούν να κάνουν έναν γονέα να νιώσει άχρηστος, είναι να ξυπνά μέσα στη νύχτα το μωρό, να κλαίει και να υποφέρει από πόνο στα αυτιά του. Η ωτίτιδα είναι ο Νο1 λόγος επίσκεψης ενός μωρού στον παιδίατρο, αλλά και χορήγησης αντιβιοτικών.

Πολλές φορές η ωτίτιδα δεν υποφέρεται. Εάν –όμως- μπορέσετε να καταλάβετε τα συμπτώματα και γνωρίζετε πώς να την αντιμετωπίζετε, τότε θα βοηθήσετε το μωρό σας γρήγορα να αισθανθεί καλύτερα.

Συμπτώματα:

  • το μωρό μπορεί να αρχίσει να τραβάει τα αυτιά του (εάν δεν μιλά ακόμα)
  • νευρικότητα
  • υψηλός πυρετός
  • απότομη επιδείνωση νευρικότητας και πυρετού (σε περίπτωση κρυολογήματος
  • μεγαλύτερη δυσχέρεια, όταν είναι ξαπλωμένο


Είναι πολύ εύκολο να μπερδέψετε τους πόνους από τα δόντια με εκείνους της ωτίτιδας. Μόνο, που στη δεύτερη περίπτωση -εννέα στις δέκα- υπάρχουν και τα συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος.


Μη βιαστείτε να βγάλετε μόνοι σας τη διάγνωση και φορτώσετε με αντιβιοτικά τον παιδικό οργανισμό. Το καλύτερο είναι να ζητήσετε από τον παιδίατρο σας να το εξετάσει.

Μία πρώτη, εύκολη, πρακτική, διάγνωση είναι να πιέσετε ελαφρά το αυτί του παιδιού σας, εξωτερικά. Εάν έχει ωτίτιδα, το πιο πιθανό είναι ότι θα βάλει τις φωνές. 

Ακολουθείστε την αγωγή, που θα σας προτείνει ο παιδίατρός σας, και μόλις ολοκληρωθεί πηγαίνετε τον «ασθενή» για επανεξέταση.