Μωρά με απαλό δέρμα μέσα στον χειμώνα

Love, Laugh and Reflect: 5 ways to keep the skin of your baby soft and safe



Και ποιος είναι αυτός, που δεν νοιάζεται για το δέρμα του μωρού του; Ποια μάνα, ποιος πατέρας δεν θέλει να έχει το αγγελούδι του ένα λείο και απαλό κορμάκι; Ποιος γονιός δεν τρελαίνει το μωρό του στα σβουριχτά φιλιά κάθε φορά, που το γδύνει, για να το κάνει μπάνιο ή να το ετοιμάσει για ύπνο; Διαβάστε λίγες πρακτικές συμβουλές, για να μην δείτε το μικρό σας με εξανθήματα και το δέρμα του να είναι «μωρουδιακό».

 
*Επιλέξτε το σωστό σαπούνι. Όσο δελεαστικό και να είναι ένα αφρόλουτρο με εκπληκτική μυρωδιά. Δεν πρέπει αυτό να είναι το κριτήριό σας. Αναζητήστε ένα αφρόλουτρο, που να ταιριάζει στην ηλικία του, να έχει ουδέτερο ph, κι ας μην μυρίζει όπως το αγαπημένο σας άρωμα.


*Ενυδάτωση!!!
Στην πραγματικότητα αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα. Αυτό, που σας ενδιαφέρει, είναι να εγκλωβίσετε την υγρασία μετά το μπάνιο. Οπότε εκείνο, που άμεσα πρέπει να κάνετε, είναι μία επάλειψη με μία ενυδατική ουσία. Να θυμάστε ότι οι κρέμες αυτού του είδους είναι πιο αποτελεσματικές από τις λοσιόν, άρα αφήστε τις δεύτερες για την άνοιξη.


*Αλλάζετε πάνες συχνά.
Το πωπουδάκι του είναι πολύ ευαίσθητο και επιρρεπές σε δερματικά εξανθήματα. Για να τα αποφύγετε, αλλάζετε συχνά πάνα στο μωρό σας, όσο κι αν το βαριέστε. Μόλις εντοπίσετε το πρώτο εξάνθημα, χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό, βάλτε του κρέμα και τοπικά, ενώ εάν τα εξανθήματα δεν το αφήνουν ήσυχο, τότε δοκιμάστε μία άλλη μάρκα πάνας. Δεν ταιριάζουν όλα τα υλικά σε όλα τα παιδιά.


*Μην το παρακάνετε με τα ρούχα.
Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να τα ντύνετε τόσο ζεστά, ώστε να ιδρώνουν συνέχεια και να μένουν με τον ιδρώτα. Μην ξεχνάτε ότι το ρούχο, που θα φορά κατάσαρκα πρέπει να είναι της καλύτερης ποιότητας. Ένα βαμβακερό 100%, που αναπνέει, είναι η πιο σωστή επιλογή.


*Προστατέψτε τα μαγουλάκια του.
Είναι το πιο εκτεθειμένο σημείο του. Εάν είστε έτοιμοι για μία βόλτα στο κρύο, πριν βγείτε από το σπίτι, βάλτε του εκείνα τα προϊόντα, που μοιάζουν με βούτυρο, στα μάγουλα, και επαναλάβετέ το αργότερα, κατά τη διάρκεια της εξόρμησής σας.