Περιποιηθείτε τα χέρια σας

Staying Sassy | If you are:A woman over 45, in her prime and wants to feel  it - Best sassy hand creams

Τώρα που έχει αρχίσει να κρυώνει ο καιρός, τα χέρια μας χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα.

Το χειμώνα τα χέρια των γυναικών, κυρίως γιατί αυτές ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού, δείχνουν ξερά και ταλαιπωρημένα, μια και οι εναλλαγές στη θερμοκρασία, από κρύο στο ζεστό και το αντίστροφο, καθώς και η χρήση απορρυπαντικών και σαπουνιών, δεν βοηθάνε στη σωστή τους περιποίηση.

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείται γάντια, όταν βάζετε τα χέρια σας στο νερό, ενώ καλό είναι να έχετε πάντα στην τσάντα σας μία κρέμα χεριών και τα ενυδατώνετε όπου κι αν βρίσκεστε.

Καθημερινά, καλύτερα λίγο πριν κοιμηθείτε το βράδυ, να τους κάνετε μασάζ. Με απαλές κυκλικές κινήσεις τρίψτε τα και από την πάνω μεριά και στην παλάμη σας εσωτερικά .

Ένα απλό μυστικό είναι να απλώσετε στα χέρια σας βαζελίνη και έπειτα να φορέσετε γάντια και να κοιμηθείτε με αυτά! Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά το μπάνιο όταν ακόμη όλοι οι πόροι του δέρματός σας είναι ανοικτοί, μην παραλείπετε να βάλετε μία θρεπτική κρέμα, αφού έχετε εφαρμόσει ένα προϊόν απολέπισης.

Εξίσου αποτελεσματικός τρόπος να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από χέρια και πόδια είναι να τα τρίψετε με ένα ειδικό γάντι απολέπισης.

Αν έχετε δερματικά προβλήματα, χρησιμοποιείται αφρόλουτρα απλά που σέβονται το ph της επιδερμίδας σας και αναζητήστε κάποια εξειδικευμένα προϊόντα σε συνεννόηση με τον φαρμακοποιό σας.

Aν υποφέρετε από υπερβολική ξηρότητα αποφύγετε πλήρως τα σαπούνια κάθε είδους, και τα νερά χρησιμοποιώντας πάντα γάντια